PayPal, cel mai mare site care se ocupa cu intermedierea platilor si transferurilor electronice de bani, are de acum si o versiune localizata a portalului, in limba romana. Compania spune, intr-un comunicat "de teasing" ca, dupa compararea preturilor unor produse similare in mai multe tari, a ajuns la concluzia ca in Romania pot fi si cu 70% mai scumpe.

Sunt cativa ani de cand utilizatorii din Romania pot folosi PayPal, insa compania a decis sa lanseze si o versiune in limba romana a portalului. Nu par sa fie la orizont planuri de deschidere a unui birou local, iar activitatile pentru tara noastra sunt coordonate de la centrul regional din Polonia.

UPDATE "Marea noastra provocare este sa atragem 90% dintre romanii care nu folosesc in prezent serviciile noastre", spun cei de la PayPal care adauga ca romanii pot folosi in deplina siguranta serviciile PayPal si fara sa existe un birou de reprezentanta in tara noastra. Compania spune ca e nevoie de o comunicare buna si acesta este si scopul versiunii in romana lansata acum.

Intr-un comunicat de teasing, PayPal prezinta rezultatele compararii preturilor unor produse similare in mai multe tari, iar rezultatele arata ca in Romania pot ajunge sa fie cu 70% mai scumpe.

Spre exemplu un iPhone 4 costa circa 1.500 lei in SUA, 2.800 lei in Romania si in jur de 2.000 lei in Marea Britanie. Preturile europene sunt mai putin competitive, fapt care poate fi atribuit scaderii cursului de schimb al dolarului american, in conditiile in care expertii afirma ca deprecierea dolarului este o tendinta permanenta, spune compania intr-un comunicat.

Iata alte doua exemple: Apple iPad costa in jur de 2.000 lei in Romania, aproape dublu fata de SUA, unde se vinde cu circa 1.100 lei. Si preturile pentru haine sunt mai avantajoase in SUA: un tricou Tommy Hilfiger costa circa 90 lei in SUA , acelasi produs ajungand la 170 lei in Romania.

"Bunurile comparate au fost mai ieftine decat in Romania, diferenta de pret fiind de la cateva procente pana la cateva zeci de procente. Indiferent de rata de schimb a dolarului, preturile la multe produse sunt de neegalat, iar cumparaturile facute din SUA sunt mai avantajoase, chiar daca preturilor li se adauga costurile de livrare si taxele vamale", spun cei de la PayPal.

PayPal a fost fondata in Palo Alto California acum 13 ani, iar din 2002 e filiala a eBay.