UPDATE Marca Click a fost scoasa, miercuri, la licitatie in contul unor bilete la ordin emise pentru tipografia Grafica Veneta, care s-a ocupat de colectiile de carti ale Adevarul Holding. Licitatia a fost amanata pana pe 27 august. Miercuri, pretul de pornire a fost de 878.100 de euro, iar datoria care trebuie acoperita este de 1 milion de euro.Este a doua oara cand aceasta marca este scoasa la vanzare, dupa licitatia nefinalizata de la inceputul lunii iunie, cand Click era scoasa la licitatie in contul unei datorii AH catre agentia de publicitate a lui Dinu Patriciu, Odyssey.

UPDATE 13.18: Licitatia se amana pana pe 27 august

UPDATE 13.15: Executorul judecatoresc Violeta Parvan, care se ocupa de licitatia de astazi, arata ca nu exista un motiv de drept care sa determine suspendarea de acum, ea invocand prevederile Codului de procedura de civila in privinta vanzarii bunurilor mobile si faptul ca Emilia Ciucan nu a platit in timp util pentru marca adjudecata.

"Dupa adjudecarea bunului adjudecatarul este obligat sa depuna de indata intregul pret, in numerar ori cu ordin de plata sau orice alt instrument legal de plata; la cererea sa, incuviintata de executorul judecatoresc, pretul se va putea depune in cel mult 5 zile.

Daca pretul nu se va depune potrivit alin. 1, se va relua licitatia sau, dupa caz, o alta modalitate de valorificare a bunului, iar primul adjudecatar este raspunzator atat de scaderea pretului obtinut la a doua vanzare, cat si de cheltuielile facute pentru aceasta; sumele se vor stabili de catre executorul judecatoresc prin proces-verbal cu putere de titlu executoriu si se vor retine cu precadere din suma depusa conform art. 4391.

Executorul judecatoresc va consemna de indata sumele de bani incasate, pastrand dovada consemnarii. Despre aceasta el va face mentiune si in procesul-verbal de licitatie".

UPDATE 13.14: Diana Flutur siun reprezentant al Acsis Solv, administratorul judiciar al Odyssey, se opun actualei proceduri de executare silita, cer anularea ei. Arata ca exista o cerere expresa de reluare a licitatiei din iunie.

  • UPDATE 13.40 Diana Flutur a aratat ca agentia Odyssey este in continuare in insolventa "cel putin pana in octombrie". Ea a spus ca "scopul nostru nu este iesirea din insolventa, ci de a scoate firma din starea de insolvabilitate, ca ti-ai platit datoriile". Diana Flutur a mai afirmat ca cererea pentru reluarea licitatiei din iunie - cand marca Click a fost scoasa la vanzare in contul unei datorii a Adevarul Holding catre Odyssey - "a fost trimisa", insa ea nu a precizat cand s-a petrecut acest lucru. Diana Flutur a explicat ca cea care a adjudecat marca Click in iunie, Emilia Ciucan, a cerut atunci amanarea platii, lucru care nu a fost acceptat de comitetul creditorilor, acesta a acordat atunci un ragaz partilor sa ajunga la o intelegere in privinta datoriei. "termenul a expirat, lucrurile neajungand la bun sfarsit", fapt pentru care comitetul creditorilor a decis continuarea procedurilor, potrivit Dianei Flutur.      

UPDATE 13.10: Un reprezentant al creditorului Grafica Veneta solicita amanarea licitatiei pana pe 27 august

UPDATE 13.00: Pana acum la licitatie s-a prezentat un singur licitator, Ringier, prin trei reprezentanti, inclusiv directorul general Mihnea Vasiliu. Este prezenta si Diana Flutur / Odyssey, in calitate de administrator special al Odyssey.

Spre deosebire de licitatia din iunie, de data aceasta, pe langa Adevarul Holding, si Dinu Patriciu figureaza ca debitor.

  • Suma de un milion de euro reprezinta valoarea a zece bilete la ordin emise in 2009, in valoare de 100.000 de euro fiecare, garantate de Dinu Patriciu pentru Grafica Veneta.
  • La licitatia care are loc la sediul executorului judecatoresc Violeta Parvan poate participa "orice persoana care, cel mai tarziu pana la inceperea vanzarii la licitatie publica a consemnat la CEC sau in contul de consemnari (...) la dispozitia executorului judecatoresc cel putin 10% din pretul de pornire."
  • Despre licitatia de miercuri a scris, vineri, Paginademedia.ro

Marca Click a mai fost scoasa la licitatie la inceputul lunii iunie, in contul unei datorii pe care Adevarul Holding o avea fata de agentia de publicitate controlata tot de Dinu Patriciu, Odyssey Communication. Atunci, marca a fost adjudecata pentru 11 milioane de lei plus TVA de Emilia Ciucan, fost avocat Rompetrol, participanta la licitatie "in nume propriu". In cele din urma, aceasta nu a platit pentru marca, iar Comitetul Creditorilor Odyssey - agentie care se afla atunci in insolventa - a dat un ragaz Adevarul Holding pentru a rezolva pe alta cale problema datoriei.