Biserica Anglicana a vandut pachetul de actiuni detinut la News Corporation, in valoare de 1,9 milioane de lire (2,39 milioane de euro), fiind ingrijorata ca imperiul mass-media creat de Rupert Murdoch nu a invatat nimic din scandalul interceptarilor telefonice, relateaza The Guardian.

Biserica si-a manifestat inca de anul trecut temerile provocate de comportamentul "reprobabil si lipsit de etica" al companiei News of the World si a incercat sa convinga gigantul media sa isi imbunatateasca politica corporatista.

Dupe apeluri repetate, Biserica Anglicana a anuntat marti ca "nu este multumita de faptul ca News Corporation ar fi demonstrat, sau e probabil ca va demonstra in viitorul, un angajament de a implementa o reforma necesara a guvernantei corporative."

Divizia de investitii a Bisericii Anglicane, Comisariatul Bisericii si Comisia de pensii a institutiei religioase au anuntat vanzarea intregului pachet de actiuni, in valoare de 1,9 milioane de lire, care reprezinta 0,005% din totalul actiunilor tranzactionate de News Corp.

Andrew Brown, secretarul Comisariatului Bisericii, a precizat ca "anul trecut, acuzatiile interceptarilor telefonice au provocat ingrijorari serioase in randul diviziei de investitii a bisericii cu privire la pachetul detinut in News Corporation.

Decizia noastra de a ne retrage nu a fost una luata cu usurinta si vine dupa un an de dialog continuu intre noi si companie, timp in care grupul consultativ de investitii etice al bisericii (EIAG) a inaintat o serie de recomandari care sa imbunatateasca structurile guvernarii corporative a News Corporation. Cu toate acestea, EIAG nu considera ca News Corp. a facut suficiente schimbari astfel incat am acceptat sfatul de a ne retrage investitia."