Postul de televiziune condus de Sebastian Ghita sustine ca Antena 3 ar fi demarat o campanie impotriva Romania Tv, unele informatii difuzate de RTV fiind preluate apoi de televiziunea lui Dan Voiculescu si difuzate ca fiind exclusive. In plus, intr-un material difuzat joi, angajatii RTV sustin ca "Jurnalistii de la Antena 3, obedienti lui Crin Antonescu, au atacat sondajul de opinie legat de scaderea in sondaje a liderului PNL. Spre deosbire de Antena 3, care isi apara patronul penal si pe Crin Antonescu, ziaristii Romania TV vor informa corect publicul." Acesta nu reprezinta primul conflict deschis dintre cele doua posturi de televiziune, ci doar un nou episod dintr-un sir mai lung.

De asemenea, RTV a difuzat de cateva ori, in cursul zilei de joi, un material cu titlul "Cum il ingroapa Voiculescu pe Iohannis", care prezinta un reportaj al Antenei 1 din anul 2008. In materialul respectiv i se aduceau acuzatii foarte grave lui Klaus Iohannis, despre care se sustine ca ar fi fost implicat in trafic international de copii folosindu-se de adoptii.

Conflictul deschis dintre cele doua posturi de televiziune s-a adancit in ultima perioada: Pe 6 februarie, la emisiunea "Sinteza zilei", Mircea Badea a vorbit despre "urmatorul atac cerebral al lui Striblea" si a facut glume pe seama starii de sanatate a realizatorului de la Romania TV. O zi mai tarziu, tot la Antena 3, liderul PNL, Crin Antonescu, s-a dezlantuit impotriva Romania TV, acuzand postul de "manipulare grosolana" in cazul ministrului Muncii, Mariana Campeanu, si amenintand RTV cu tribunalul. Imediat, Romania TV a reactionat cu un material in care descria afirmatiile lui Mircea Badea la adresa lui Striblea drept un "atac josnic" si anunta ca sesizeaza CNA.

Romania TV anuntase, citand surse judiciare, ca un director si un consilier din cadrul Ministerului Muncii ar fi cercetati de DNA pentru coruptie. Cei doi ar fi fost deja audiati de procurorii anticoruptie, scria RTV.net, care a publicat si o serie de stenograme atribuite unei sedinte a conducerii PNL in care ministrul muncii, Mariana Campeanu, s-ar fi plans ca este obligata sa faca "numai acte de coruptie" si ameninta cu demisia.

Pe 11 februarie, deputatul PSD Sebastian Ghita a raspuns, pentru B1TV, atacurilor senatorului PNL Sorin Rosca Stanescu care l-a acuzat pe patronul Romania TV ca este "ofiter acoperit" si coordoneaza campania de denigrare a PNL. Ghita, care detine functia de secretar al Comisiei parlamentare de control a SRI, a declarat ca atacul senatorului PNL "la adresa serviciilor de informatii romanesti este de factura sovietica." Deputatul PSD mai arata ca atacul lui Stanescu a aparut intr-o perioada in care atat trustul lui Dan Voiculescu, cat si fostul ofiter al securitatii Ioan Nicolae ataca serviciile de informatii din Romania. Dupa acest episod, Victor Ponta a declarat ca cei doi vor fi exclusi din USL daca vor mai exista astfel de atacuri.