Directorul Stirilor TVR, Claudiu Lucaci, a declarat joi pentru HotNews.ro ca a primit o propunere din partea MAE pentru postul de consul al Romaniei la New York si ca asteapta, in prezent, detalii privind procedurile in acest sens. Intrebat daca Ministerul Afacerilor Externe i-a facut o astfel de propunere, el a spus: "Da, am primit o propunere. Urmeaza ca MAE sa-mi comunice detaliile privind procedura oficiala". El a oferit acelasi raspuns si cand a fost intrebat daca va accepta aceasta propunere.

Claudiu LucaciFoto: Agerpres

UPDATE Purtatorul de cuvant al MAE a precizat, joi dupa-amiaza, pentru HotNews.ro ca "ieri, in sedinta de guvern, a fost adoptata la propunerea MAE decizia de numire in functia de Consul General al Romaniei la New York a domnului Claudiu Lucaci. Decizia urmeaza sa fie publicata in Monitorul Oficial. Domnul Claudiu Lucaci a mai detinut anterior functia de Consul General al Romaniei la Los Angeles".

Intrebat daca va ocupa acest post prin detasare de la TVR, in cazul in care va fi numit in functie, el a precizat ca detasarea este formula curenta pentru astfel de numiri.

HotNews.ro a solicitat si MAE precizari in legatura cu aceasta propunere si va publica raspunsurile in momentul cand le va primi.

  • Claudiu Lucaci a mai fost consul in SUA in urma cu un deceniu, fiind numit consul general al Romaniei la Los Angeles dupa ce a lucrat ca purtator de cuvant al guvernului Nastase. El lucreaza in TVR din 1994. In 2009, el a fost detasat de la TVR si la Ministerul Tineretului si Sporturilor, condus de Monica Iacob Ridzi.