Ziaristul Rares Bogdan afirma, intr-un interviu acordat site-ului dcnews.ro, ca vicepresedintele PNL Daniel Chitoiu s-a opus numirii sale in functia de director general la televiziunea publica, in conditiile in care Victor Ponta "a insistat" sa fie echidistant si sa colaboreze cu "Claudiu Lucaci, reprezentantul PSD de acolo".

"De la liberali doar Daniel Chitoiu a fost cel care s-a opus numirii mele la TVR si de la PSD, am aflat ulterior - in prima faza nu a fost nimeni, nici chiar Ilie Sarbu pe care eu l-am mai criticat de-a lungul timpului, nici Valeriu Zgonea, nici cei care au aparut imediat.

Stiam ca vor fi probleme din cauza criticilor mele acerbe si a investigatiilor mele, in special in cazul mitei de la Hidroelectrica. Valeriu Zgonea, Ilie Sarbu si Ioan Rus mi-au dat asigurari ca sunt de acord cu persoana mea. Ba mai mult, Victor Ponta a fost foarte pozitiv pentru aceasta numire, a insistat doar pentru un singur lucru: sa fiu cat mai echidistant posibil si sa colaborez cu Claudiu Lucaci, reprezentantul PSD de acolo". a spus acesta, in interviul citat.

Acesta sustine ca el i-a recomandat lui Crin Antonescu pe Stelian Tanase, care a si fost votat de plenul parlamentului ca sef al TVR, alaturi de Adrian Cioroianu si Dragos Grigoriu. "Deci au fost trei oameni pe care eu i-am recomandat cu caldura pentru aceasta pozitie importanta. Cred ca cei de la PNL au luat o decizie foarte buna cu Stelian Tanase", a adaugat Rares Bogdan.