CNA a decis, joi, sa prelungeasca licenta audiovizuala pentru Anena 1 Bucuresti (satelit) si pentru patru statii Antena 1 regionale - Miercurea Ciuc, Sinaia, Tg. Mures si Sf. Gheorghe. Valentin Jucan a fost singurul dintre cei nou membri CNA care a votat impotriva prelungirii de licenta, cu exceptia statiei din Tg. Mures. Discutiile au fost marcate de dispute care s-au legat, pe de o parte, de intentia initiala a CNA de a asocia acordarea de licenta cu analizarea a nu mai putin 32 de reclamatii, dar si de "calitatea" programelor de tip tabloid, Acces direct si Un show pacatos.

  • UPDATE Tot joi, CNA a decis, cu unanimitate, si prelungirea licentei audiovizuale prin satelit pentru Pro TV Bucuresti, potrivit Paginademedia.ro

Dupa lungi discutii, in prima parte a sedintei, CNA a decis in cele din urma sa voteze asupra solicitarii Antena TV Group de prelungire a licentei inainte sa discute rapoartele de monitorizare pentru emisiunile reclamate de zeci de ori.

Solicitarea de prelungire a licentei a venit in conditiile in care licenta pentru Antena 1 Bucuresti (satelit) expira in mai 2014.

Reprezentantii Antena TV Group au spus, in fata Consiliului, ca strategia postului a fost si ramane dezvoltarea productiei locale, ei afirmand ca Antena 1 este "statia numarul 1 din Europa ca productie proprie". Potrivit acestora, emisiunile postului au un "focus" pe publicul tinta format din femei de 35-44 de ani.

Ei au spus ca "noi dezvoltam emisiuni de calitate". Dar mai multi membri CNA s-au legat de "calitatea" programelor tabloide Acces direct si Un show pacatos, emisiuni care "ridica probleme din punct de vedere al respectarii legii".

  • Valentin Jucan, membru CNA: Nici prin cap nu-mi trece ca CNA sa transforme spatiul audiovizual intr-o virgina. Anumite nevoie trebuie satisfacute, dar controlat. Cand pe un post generalist, cum este Antena 1, apar asemenea derapaje, ele primesc o aura de realitate si importanta. (...) Rolul nostru e sa protejam deminitatea umana a celor din fata televizoarelor.

Reprezentantii televiziunii au spus, ca aceste emisiuniu raspund unei "curiozitati umane normale" si ca postul transmite si emisiuni cu valoare educativa sau culturala.