Dragos Bocanaciu, presedintele principalului sindicat din cadrul institutiei, SPUS TV, a anuntat marti seara, pe contul lui de Facebook, ca va da in judecata conducerea televiziunii nationale pentru a cere anularea hotararii care stabileste reducerea timpului de lucru saptamanal de la 5 la 4 zile.

"Va anunt ca miine 29 iulie, la prima ora, SPUSTV va actiiona in instanta SRTV si va cere anularea HCA care prevede reducerea ilegala a activitatii si implicit a cistigurilor salariatilor Televiziunii Romane", se arata in mesajul publicat de Dragos Bocanaciu.

Consiliul de Administratie al TVR a decis reducerea timpului de lucru in institutie de la cinci la patru zile pe saptamana, ceea ce implica si reducerea salariilor, potrivit unui anunt facut chiar de televiziunea publica. Aceasta deschide stirea publicata online nu cu informatia in sine, ci cu faptul ca masurile analizate de conducere pentru taierea costurilor au declansat un protest al angajatilor. Decizia CA vine in conditiile in care, in urma cu o saptamana, ANAF a blocat conturile TVR.