Membrii Consiliului National al Audiovizualului (CNA) au amendat miercuri postul B1 TV cu 7.500 de lei pentru dezbaterea electorala "Stiri" din 19 mai, avand in vedere modul in care Irina Petraru a moderat emisiunea, informeaza Agerpres.

Sigla CNAFoto: Agerpres

Potrivit raportului de monitorizare al CNA, Irina Petraru nu a pus in vedere interlocutorului sa probeze afirmatiile acuzatoare lansate de candidatul Partidului Miscarea Populara pentru functia de primar al sectorului 2, Radu Cristescu, la adresa liberalului Teodor Atanasiu.

Membrii CNA au apreciat ca radiodifuzorul a incalcat art. 40 (1) din Codul de reglementare a continutului audiovizual potrivit caruia "in virtutea dreptului la propria imagine, in cazul in care in programele audiovizuale se aduc acuzatii unei persoane privind fapte sau comportamente ilegale ori imorale, acestea trebuie sustinute cu dovezi, iar persoanele acuzate au dreptul sa intervina pentru a-si exprima punctul de vedere; daca acuzatiile sunt aduse de furnizorul de servicii media audiovizuale, acesta trebuie sa respecte principiul audiatur et altera pars; in situatia in care persoana vizata refuza sa prezinte un punct de vedere, trebuie sa se precizeze acest fapt".

De asemenea, CNA a somat public Estrada TV si Antena 3 pentru incalcarea regulilor de desfasurare in audiovizual a campaniei electorale pentru alegerile locale din 5 iunie