Yahoo! a anuntat incheierea unui parteneriat in domeniul publicitatii online cu compania britanica WPP, scrie Reuters. Parteneriatul va permite GroupM, 24/7 Real Media si WPP Digital sa cumpere publicitate pe internet intr-un mod mai eficient decat pana acum.

Conform acordului, agentiile WPP ar putea, prin filiala 24/7 Real Media sa dezvolte o platforma de media trading care sa profite de experienta companiei Right Media, detinuta de Yahoo!.

Yahoo! a cumparat anul trecut Right Media pentru a-si creste vanzarile in advertisingul online in randul corporatiilor. "Tot mai mult vedem ca agentiile, media si companiile de tehnologie trebuie sa lucreze impreuna pentru a crea plusvaloare", crede Mark Read, director la WPP Digital London, citat de Reuters.

In ianuarie, Google si grupul francez de publicitate Publicis au anuntat ca pun la punct un plan de colaborare prin care isi vor pune "la comun" expertiza tehnologica si de media planning, pentru a-si extinde activitatile pe piata publicitatii digitale.

Grupul WPP (Young&Rubicam, Ogilvy, JWT, Grey, GroupM) este al doilea grup de comunicare din lume, iar Publicis (Publicis Worldwide, Leo Burnett, Saatchi&Saatchi, Starcom, ZenithOptimedia) este al patrulea.