Cuantumul exact al datoriei pe care editura Univers trebuie sa o incaseze de la ziarul Cotidianul pentru cartile tiparite este de 406.101,81 euro, dupa cum a spus actionarul editurii, Sergiu Crupenschi, pentru Paginademedia.ro. El afirma ca dupa ce a dat in judecata ziarul, editura a primit oferte de stingere a datoriei, inclusiv in apartamente, dar aceste oferte nu s-au concretizat, iar directorul Cornel Nistorescu a incercat sa preia datoria pentru a duce mai departe ziarul, insa fara succes.

Potrivit lui Sergiu Crupenschi, citat de Paginademedia.ro:

  • "Probleme au fost tot timpul, dar s-au mai rezolvat. Anul trecut, la un moment dat, se ajunsese la o datorie de peste 300.000 de euro. S-a facut o plata de 200.000 de euro intr-o singura zi."
  • "La inceputul lunii martie, au cerut sa extindem creditul la tipografia din Ungaria de la 60 la 90 de zile, pentru ca finantarea intarzie. (...) In toate discutiile avute, nimeni nu a pronuntat numele lui Sorin Ovidiu Vintu. Tot timpul au vorbit de dependenta ziarul de „finantarea actionarului majoritar”."
  • "A trecut si luna aprilie, s-a facut mai, iar tipografia a spus ca nu mai livreaza carti. Atunci s-a facut o esalonare: 30.000 de euro pe saptamana.(...) Nu am pus nimic in scris, a fost un gentlemen's agreement"
  • Ei aveau o tactica: promiteau ceva, apoi, cand venea scadenta, dupa cateva saptamani, nu mai era nimeni de gasit. Cand trecea scadenta, venea altcineva si promitea altceva. Si tot asa.
  • “I-am dat in judecata, dupa care am vorbit cu Sorin Enache, iar el mi-a facut o propunere in scris, prin care sa se stinga datoria: 100.000 de euro cash, 100.000 de euro in publicitate, iar restul apartamente in Bucuresti (la Cosmopolis), la Brasov (Avantgarden) si la Sinaia (Colina Marei).”
  • Mi-am dat seama ca se incerca sa nu ii dau in judecata pana dupa alegeri. Dupa alegeri au cerut singuri insolventa.
  • Ca editura sa recupereze banii "depinde foarte mult de “actionarul majoritar”. Numai si numai de el, pentru ca Poligraf nu are mare lucru."

Citeste mai mult pe Paginademedia.ro