Grupul Central European Media Enterprises (CME), care in Romania detine posturile din reteaua Pro, este pe cale sa semneze un acord pentru a prelua postul de televiziune bTV, primul post privat de televiziune din Bulgaria, detinut de News Corp, informeaza Reuters si Novinite.com, citand surse apropiate discutiilor. Acestea evalueaza acordul la 500 de milioane de euro si afirma ca preluarea ar urma sa fie anuntata la inceputul lunii februarie.

Potrivit Novinite.com, aceasta ar fi a treia mare achizitie pe piata bulgara de televiziune din ultimii doi ani, dupa preluarea pachetului majoritar la posturile TV2 si Ring de catre CME pentru 110 milioane de euro, respectiv preluarea Nova TV de catre MTG Group pentru 620 milioane euro.

Reuters noteaza, citand relatari din presa bulgara, ca in septembrie 2009 News Corp incercase sa obtina 500 milioane de euro de la CME doar pentru 55% din actiunile bTV. Agentia o citeaza totodata pe o purtatoare de cuvant a postului, care s-a limitat sa spuna ca "bTV poarta discutii cu mai multe companii si multe isi arata interesul". Iar Romana Tomasova, vicepresedinte pentru comunicare in cadrul CME, este citata spunand ca "in Bulgaria evaluam cateva optiuni. Ele ar putea implica tipuri de joint venture, fuziuni, achizitii sau doar dezvoltarea statiilor" detinute deja de CME.

CME a anuntat luna aceasta vanzarea posturilor detinute in Ucraina, pentru 300 milioane de dolari.