Marius Hagger va pleca de la conducerea Ringier Romania "cel mai tarziu pana in ianuarie 2011", anunta grupul Ringier, intr-un comunicat publicat pe site, care adauga ca succesorul sau nu a fost inca numit.

Marius HaggerFoto: HotNews.ro

Contactat prin e-mail de HotNews.ro, Marius Hagger a declarat ca va prelua postul de publisher pentru trei publicatii ale NZZ din Elvetia si a precizat ca piata de media va avea nevoie de cativa ani pentru a reveni la un "nivel decent".

Rep.: Considerati ca v-ati atins obiectivele pe care le-ati stabilit pentru Ringier Romania?

Marius Hagger: Nu inca. Ne-am atins obiectivele atunci cand am facut in asa fel incat compania sa fie profitabila din nou. Acest lucru depinde insa de redresarea economiei Romaniei si de industria media.

Rep.: Care a fost cea mai mare provocare in acesti doi ani?

M.H.: Prabusirea devastatoare a pietei de publicitate, care cred ca nu s-a mai intalnit niciodata pe o alta piata, reducerea permanenta a numarului angajatilor, si cea mai mare provocare: sa tinem echipa de management si angajatii motivati si sa ii pastram in companie.

Rep.: Care sunt planurile dv. pana la plecare?

M.H.: Sa obtinem rezultatele promise patronilor si managementului in momentul restructurarii, sa rezolvam problema taxei pe copyright (ceea ce am facut), sa supravietuim unei noi prabusiri in toamna. Si apoi exista multe proiecte in pregatire.

Rep.: Cum vedeti piata media in Romania in prezent si in viitorul apropiat?

M.H. Piata media este afectata intr-un mod fara precedent de criza si de masurile (necesare) implementate de guvern. Ultimii doi ani au distrus intreaga structura de preturi a business-urilor media si, de asemenea, in ceea ce priveste vanzarile suntem din ce in ce mai constienti ca tot mai multi consumatori de media au mai putini bani de cheltuit pe media, avand de acoperit costuri mai mari in urma reducerilor salariale si noilor taxe.

Pentru a ne reveni si a ajunge din nou la un nivel decent vom avea nevoie de cativa ani. Si cu siguranta piata trebuie sa se consolideze deoarece chiar si o piata de publicitate buna nu finanteaza toata media care opereaza, fie ca este TV, radio, print sau online.

Rep.: Va vinde Ringier Libertatea?

M.H.: Nu.

Rep.: Ce implica noul proiect de la NZZ?

M.H.: Voi fi publisher pentru cotidianul Neue Zuercher Zeitung (NZZ), principalul ziar de calitate elvetian, ziarul de duminica NZZ am Sonntag si revista Folio.

"In ultimii doi ani, Marius Hagger a optimizat portofoliul Ringier Romania si a implementat masuri importante de reducere a costurilor care ofera o baza solida pentru viitorul companiei. Ii multumesc lui Marius Hagger pentru munca si succesele inregistrate, intr-o piata media turbulenta si ii urez succes pe viitor", afirma Florian Fels, CEO al Ringier Europa Centrala, in comunicatul citat.

Primele informatii despre acest subiect al fost publicate de Petrisor Obae, pe Pagina de Media.