Inchiderea tabloidului News of the World, anuntata joi de James Murdoch, presedintele trustului News International, pe fondul scandalului privind interceptarea telefoanelor, a determinat reactii de regrete si de neincredere in mass-media din Marea Britanie. Iata cateva dintre reactiile ziarelor britanice.

Daily Telegraph:

  • Disparitia ziarului marcheaza cu siguranta sfarsitul erei si culturii unui tabloid special. Se poate ca astfel sa se fi reusit declansarea unui cutremur care acum ameninta intreaga presa britanica.

The Times:

  • Dupa o cariera plina de culoare si succes, News of the World si-a pierdut reperele si credinta cititorilor sai. O teribila abatare de la comportamentul profesional- din partea celor care au uitat ce inseamna comportamentul profesional- a injosit aceasta magnifica publicatie.

The Financial Times:

  • Dintr-o data, dupa ce 168 de ani a fost condus la limita fina dintre adevar si minciuna, ziarul a cazut si a optat sa nu sa se ridice.Nu cred ca News of the World a dezvaluit vreodata ceva atat de neasteptat , a scris editorialistul Matei Engel.

The Guardian:

  • Ca Rupert Murdoch este un om nemilos este un adevar universal recunoscut. Dar decizia sa de a ucide News of The World si cei 168 de ani de istorie ai sai.. ... a fost una dintre cele mai realistice hotarari luate in lunga si tumultuoasa sa cariera ca om de presa.

Daily Mirror:

  • Scandalul interceptarilor telefonice ilegale a mai facut o ultima victima: ziarul News of The World insusi.

Daily Mail:

  • Ziarul care a murit de rusine: In timp ce 250 de oameni isi vor pierde locurile de munca, dupa inchiderea News of the World, femeia care a condus ziarul spre dezastru ramane sfidatoare si nemiscata.

The Sun:

  • Acesta este sfarsitul unei mandre istorii.