Compania Trinity Mirror risca sa fie data in judecata, fiind acuzata ca ar fi interceptat ilegal telefoanele unor celebritati, potrivit The Telegraph.

Solicitarile Inaltei Curti sunt in curs de pregatire impotriva editorului titlurilor Sunday Mirror, Daily Mirror si People.

Avocatii care reprezinta unele dintre presupusele victime au confirmat la sfarsitul saptamanii trecute ca "trei sau patru cazuri" vor incepe in termen de o luna.

In unul dintre cazuri este implicat Paul Marsden, un fost deputat liberal-democrat, care crede ca telefonul sau a fost ascultat in 2003, dupa ce mai multe informatii au fost publicate in Sunday Mirror.

Alte cazuri, ale caror detalii complete nu au fost inca divulgate, par sa se refere la o perioada cand Piers Morgan, un prezentator al CNN, a fost editor la Daily Mirror. Trinity Mirror a respins reclamatiile ca fiind "nefondate".

Dar duminica Mark Lewis, avocatul a zeci de reclamanti, care au dat in judecata News of the World, a confirmat ca actiunea in justitie impotriva Trinity Mirror a fost pregatita.

Potrivit politiei britanice, News of the World ar fi interceptat convorbirile a circa 4.000 de oameni, intre care familiile unor adolescenti asasinati. Aceste dezvaluiri au ridicat intreaga clasa politica din Marea Britanie impotriva lui Rupert Murdoch.

Inchiderea publicatiei News of the World, cu o istorie de 168 de ani, in care a reusit sa ajunga printre cele mai populare titluri din Marea Britanie, nu a pus insa capat scandalului interceptarilor telefonice ilegale.