Allianz-Tiriac Asigurari a obtinut in primele noua luni din acest an venituri totale din activitatea de asigurari generale si de viata (cumulat) de 672 milioane lei, in scadere cu 16% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in conditiile in care contextul economic dificil a afectat afacerile companiei in special pe segmentul subscrierilor din asigurari auto, a anuntat luni asiguratorul. Rezultatul inainte de impozitare indica un profit de 8 milioane de lei aferent perioadei ianuarie-septembrie 2011, a mai anuntat compania.

In primele noua luni din 2011, valoarea primelor brute subscrise din activitatea de asigurari generale a fost de circa 600 milioane de lei, in scadere cu 18% comparativ cu aceeasi perioada din 2010.

Clasele de asigurari non-auto si-au continuat evolutia pozitiva, inregistrand chiar o dinamica imbunatatita: rata de crestere a veniturilor de asigurari generale non-auto a urcat la peste 7 procente in primele 9 luni din 2011, dupa ce rezultatele semestriale indicau o crestere de 5 procente a acestora, comparativ cu perioada corespunzatoare din 2010. Ponderea afacerilor non-auto in total venituri din asigurari generale a crescut pana la 29% la 9 luni 2011, de la 22% cu un an inainte.

Pe de alta parte, veniturile din asigurarile auto, care detin o pondere de 71% in asigurarile generale, au scazut semnificativ - o scadere cu circa 21% a subscrierilor pe clasa de asigurari Casco si o reducere cu 33,5% a veniturilor RCA, unde primele brute subscrise s-au situat la 109 milioane de lei, in primele 9 luni din 2011, fata de 164 milioane lei in acelasi interval din 2011.

  • "Am anticipat si ne-am asumat o scadere a volumului vanzarilor pe aceasta clasa de asigurari, evitand sa intram in razboiul preturilor RCA care, conform stastisticilor oficiale, s-au redus in medie cu 24%, in 2011. In opinia mea, segmentul RCA si-a pierdut echilibrul, iar acest lucru este dovedit de informatiile facute publice de autoritatea de supraveghere. Datele aferente activitatii RCA la nivelul pietei arata ca valoarea obligatiilor companiilor de asigurari la data de 30 septembrie este de aproape doua ori mai mare decat volumul primelor brute subscrise in primele trei trimestre din 2011. Situatia este cu adevarat ingrijoratoare, iar acest lucru ma face sa cred ca, incepand cu acest sfarsit de an, tarifele RCA vor evolua, pe medie, pe o panta ascendenta", a declarat Rangam Bir, directorul general al Allianz-Tiriac Asigurari.

In acelasi timp, acesta sustine ca la nivelul companiei pe care o conduce abordarea conservatoare promovata va permite tarife stabile, inclusiv pentru politele RCA si ca cei mai multi dintre clientii fideli vor avea prime mai mici datorita bonusurilor acumulate ca urmare a faptului ca nu au inregistrat daune.

Pe segmentul asigurarilor de viata, compania a inregistrat prime brute subscrise in valoare de 72 de milioane lei in primele noua luni din acest an, in crestere cu 7% fata de aeeasi perioada a anului trecut.