Un numar de treizeci si una de asociatii ale asiguratorilor, reprezentand 87 la suta din activitatea de asigurare la nivel mondial au infiintat in mod oficial Federatia Mondiala a Asociatiilor de Asigurare (Global Federation of Insurance Associations - GFIA), a anuntat joi Uniunea asiguratorilor din Romania (UNSAR).

  • "Federatia va oferi asociatiilor noastre capacitatea de a reactiona in timp util la problemele internationale care afecteaza industria asigurarilor si posibilitatea ca acestea sa comunice prin intermediul unei singure voci", a declarat Frank Swedlove, nou-ales Presedinte GFIA si Presedinte al Canadian Life and Health Insurance Association.

GFIA va avea un rol activ in dezbaterea unei game largi de probleme care afecteaza industria de asigurari internationala, incluzand evolutiile in problematica riscului sistemic, activitatea IAIS in dezvoltarea ComFrame, cadrul comun de supraveghere a grupurilor internationale, comportamentul pe piata si a aspecte legate de vanzari precum si initiative in ceea ce priveste incluziunea financiara si de combatere a spalarii banilor.

La nivel global, industria asigurarilor a inregistrat in 2011, prime directe in valoare de 4500 miliarde dolari SUA , in conformitate cu datele furnizate de Swiss Re. Membrii Federatiei Mondiale a Asociatiilor de Asigurare (GFIA) reprezinta asiguratori, care totalizeaza 87% din acest total.

Asociatiile asiguratorilor din intreaga lume au cooperat informal de mai multi ani, cel mai recent in cadrul ¬Retelei Internationale a Asociatiilor de Asigurare¬. Aceasta este prima data cand a fost infiintata o federatie oficiala la nivel mondial a asociatiilor de asigurari din intreaga lume.