​​Cornel Coca Constantinescu, noul prim-vicepresedinte ASF, in locul lui Marian Sarbu a carui numire a fost neconstitutionala, a spus joi ca si-a actualizat declaratia de avere cu veniturile salariale din 2013 si ca nu se are in vedere momentan acordarea de prime de Craciun pentru angajatii ASF in acest an, raspunzand unei intrebari HotNews.ro. Datele din noua declaratie de avere arata ca acesta a incasat anul trecut venituri brute de natura salariala de peste 1,01 milioane lei (aproape 230.000 de euro) ca vicepresedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) si ulterior ca membru si consilier in conducerea Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).

Cornel Coca Constantinescu, despre veniturile saleFoto: Hotnews

La sfarsitul lunii septembrie 2014, Cornel Coca Constantinescu l-a inlocuit in functia de prim-vicepresedinte ASF pe Marian Sarbu, care a demisionat din aceasta functie in luna iulie din acest an dupa ce Curtea Constitutionala hotarat ca numirea acestuia este neconstitutionala.

Anterior, Cornel Coca Constantinescu ocupase functia de membru neexecutiv in conducerea ASF. Cu toate acestea in declaratia de avere postata pe site, acesta nu-si publicase veniturile salariale. In locul acestor date era mentionat - 'Conform cu fisa fiscala'.

Joi, 6 noiembrie, in cadrul unui eveniment in care Cornel Coca Constantinescu, noul prim-vicepresedinte ASF, a prezentat trei norme adoptate de ASF, HotNews.ro l-a intrebat pe acesta de ce nu si-a afisat veniturile salariale.

VIDEO Coca Constantinescu declara ca si-a actualizat declaratia de avere si ca nu se are in vedere acordarea unor prime de Craciun pentru angajatii ASF:

Ultima declaratie de avere de pe site-ul ASF a lui Cornel Coca Constantinescu este completata in data de 28 octombrie 2014. Conform datelor din acest document, acesta a incasat un venit brut anual de 1.014.573 lei (circa 230.000 de euro, respectiv aproape 20.000 de euro/luna) din functiile de vicepresedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) si ulterior ca membru si consilier in conducerea Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).

Din activitatea didactica la Academia de Studii Economice, acesta a incasat un venit brut anual de 2.250 lei, in timp ce sotia sa, Mihaela Ioana Constantinescu, a incasat 67.798 lei in 2013 ca director adjunct la Fondul de Garantare a Asiguratilor.

La capitolul venituri din alte surse, Coca Constantinescu a raportat ca a incasat suma de 422.623 lei dintr-o asigurare cu componenta de economisire facuta la Metropolitan Life. Si sotia sa apare ca ar fi luat 24.555 lei dintr-o asigurare cu componenta de economisire incheiata la Metropolitan Life.

Prim-vicepresedintele ASF mai detine personal sau impreuna cu sotia sa doua terenuri intravilane in Bucuresti si Breaza, doua case de locuit in Bucuresti a cate 350 mp, alte doua apartamente in Bucuresti de cate 60 mp si 100 mp si o casa de vacanta de 350 mp in Breaza.

Acesta are trei autoturisme (Audi, Toyota si Mercedes) si bijuterii si opere de arta in valoare de 40.000 de euro.

Mai multe detalii despre activele si datoriile financiare ale acestuia vedeti in declaratia de avere atasata acestui articol.