Euroins Romania a anuntat marti, 23 decembrie, ca a finalizat marirea de capital de 100 de milioane de lei programata pentru acest an, in conformitate cu decizia luata la Adunarea Generala a Actionarilor din aprilie 2014. Ca urmare a acestei operatiuni, capitalul social total al Euroins depaseste valoarea de 220 de milioane de lei. Ultima marire de capital a avut loc in iunie, cu valoarea de 50 de milioane de lei. La acel moment, Misu Negritoiu, presedintele ASF declara ca se asteapta ca 'infuzia de capital sa mearga pe plata pagubelor si ca Euroins sa-si puna ordine in calcularea rezervelor tehnice".

  • "Euroins Romania a finalizat cea de-a doua etapa a maririi de capital programata pentru 2014, in conformitate cu decizia luata la Adunarea Generala a Actionarilor din aprilie 2014. Astfel, marirea de capital in cele doua transe totalizeaza 20 de milioane de euro.
  • Ca urmare a acestei operatiuni, capitalul social total al Euroins Romania depaseste valoarea de 220 de milioane de lei. Ultima marire de capital a avut loc in iunie, cu valoarea de 50 de milioane de lei.
  • Aceasta a 9-a marire de capital executata de cand Euroins Insurance Group (EIG) a preluat Euroins Romania in 2007 duce valoarea totala a investitiilor in subsidiara din Romania la aproape 70 de milioane de euro, plasand grupul financial din Bulgaria in top 5 cei mai mari investitori pe piata romaneasca a asigurarilor", se arata in comunicatul transmis marti de Euroins.

Amintim in perioada 28 august-18 septembrie 2013, Euroins a fost sanctionata de ASF cu interzicerea temporara a practicarii asigurarii RCA, in urma mai multor nereguli printre care diminuarea nejustificata a cuantumului despagubirii fata de valoarea rezultata din documentele existente la unele dosare de dauna sau plata cu intarziere a unor dosare de dauna catre pagubiti.

In 18 septembrie 2013, ASF a decis ca Euroins isi poate relua activitatea RCA dupa ce a prezentat autoritatii modul in care a corectat neregulile, precum si un plan de masuri care vizeaza corectarea sustenabila a aspectelor sesizate in actiunile de control.

La inceputul acestui an, Adunarea ordinara a Consiliului de Administratie al Euroins Romania si Euroins Insurance Group (EIG), reunita la Bucuresti, au decis in data de 25 februarie cresterea capitalului social cu 100 milioane lei, cea mai mare marire de capital de pana acum, operatiune care, conform informatiilor tranmise marti, 23 decembrie, a fost finalizata.

Euroins, la jumatatea anului 2014: Pe locul sapte in piata de asigurari generale atat la venituri cat si la despagubirile platite clientilor

Datele ASF arata ca la jumatatea acestui an, Euroins se situa pe locul sapte in clasamentul societatilor de asigurari in functie de veniturile din prime brute subscrise din asigurari generale - 222,3 milioane lei (6,96% cota de piata).

In aceeasi perioada de referinta, Euroins se situa pe locul sapte in clasamentul asiguratorilor cu cele mai multe despagubiri platite clientilor care si-au facut asigurari generale - 166,7 milioane lei (7,91% din ponderea totala a indemnizatiilor brute platite pe asigurari generale).

Strict pe activitatea RCA, Euroins s-a situat pe locul trei, dupa Astra si Carpatica, in functie de despagubirile platite in prima jumatate din acest an, respectiv 156,9 milioane lei.

Luni, 22 decembrie 2014, Euroins Romania a anuntat ca vrea sa scada tarifele RCA pentru tinerii in varsta de pana la 24 de ani, incepand din 2015, daca primeste avizul ASF, ca urmare a revenirii sanatoase a businessului in cursul anului 2014, pe fondul indeplinirii principalelor conditii de functionare impuse de ASF si imbunatatirea portofoliului de asigurari.