Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) desfasoara in prezent un proces de analiza a modului in care sunt stabilite, de catre societatile de asigurare, tarifele RCA pentru segmentul tinerilor, si vrea ca pana la sfarsitul lunii februarie sa identifice, in dialog cu industria, o solutie acceptabila pentru aceasta categorie de asigurati, potrivit unui raspuns comunicat luni catre HotNews.ro. ASF mai spune ca asiguratorii au modalitati diferite de a calcula tarifele, conform propriilor standarde, dar ca vrea sa actioneze - prin instrumentele pe care le are la indemana - in directia eliminarii diferentierilor excesive.

Misu NegritoiuFoto: Hotnews

Iata mai jos precizarile ASF transmise luni la solicitarea HotNews.ro pe tema tarifelor RCA:

  • "Autoritatea de Supraveghere Financiara desfasoara in prezent un proces de analiza a modului in care sunt stabilite, de catre societatile de asigurare, tarifele RCA pentru segmentul tinerilor. Dorim ca pana la sfarsitul lunii februarie sa identificam, prin dialogul initiat deja din luna decembrie a anului trecut cu asiguratorii, o solutie acceptabila pentru aceasta categorie. Acestia au modalitati diferite de a calcula tarifele, conform propriilor standarde, vrem insa sa actionam - prin instrumentele pe care le avem la indemana - in directia eliminarii diferentierilor excesive" - oficialii ASF.

Deputatul liberal Mircea Dolha a precizat luni, 12 ianuarie, ca se impune rechemarea presedintelui Autoritatii pentru Supraveghere Financiara (ASF), Misu Negritoiu, in Parlament pentru a da explicatii in legatura cu situatia asigurarilor RCA, informeaza Agerpres. Premierul Victor Ponta a scris duminica pe contul sau de Facebook ca sprijina initiativa ministrului Finantelor, Darius Valcov, de a cere ASF reanalizarea sistemului RCA pentru a veni in sprijinul tinerilor.

Ministrul Finantelor, Darius Valcov, a afirmat ca politele RCA pentru tineri sunt exagerat de mari.

  • "Rog Autoritatea pentru Supraveghere Financiara (ASF) sa regandeasca sistemul RCA in privinta tinerilor sub 25 de ani. Consider ca actuala realitate este una care ii pune pe tineri in dificultatea de a plati niste polite RCA care pot ajunge sa fie chiar mai scumpe decat masina pe care o conduc! Trebuie identificata o solutie pentru a nu pune presiune pe tineri. Sunt convins ca marea parte a acestora nu isi vor putea permite sa plateasca un RCA de peste 2.000 de lei! Am incredere ca speta va fi reanalizata de catre ASF, astfel incat sa venim in sprijinul tinerilor si nu impotriva lor", a scris Valcov pe Facebook.

In decembrie anul trecut, presedintele ASF, Misu Negritoiu, a declarat la comisia pentru buget din Camera Deputatilor ca va reanaliza pana in februarie situatia politelor RCA pentru tineri, pentru a vedea de ce sunt atat de mari.