ASF anunta ca Institutul de Studii Financiare a devenit operational

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Joi, 13 august 2015, 18:05 Economie | Asigurari

Institutul de Studii Financiare (ISF), infiintat prin fuziunea dintre Fundatia Institutul de Management in Asigurari si Fundatia Institutul de Asigurari, isi incepe oficial activitatea de joi, 13 august, a anuntat Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF). Noua entitate dedicata pregatirii profesionale - cu precadere in sectorul serviciilor financiare nebancare - are ca fondator ASF si este sustinuta de asociatii reprezentative din domeniu, in calitate de membri: Uniunea Nationala a Societatior de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania (UNSICAR), Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare din Romania (UNSAR), Asociatia de Drept a Asiguratorilor din Romania (ADAR) si Asociatia Romana de Actuariat (ARA).

Potrivit ASF sunt in curs de inscriere in ISF si alte asociatii profesionale ale pietei financiare nebancare.

Misiunea ISF este sa sprijine dezvoltarea organizatiilor, institutiilor si persoanelor care isi desfasoara activitatea sau care intentioneaza sa activeze in domeniul asigurarilor, pensiilor private si investitiilor financiare, al activitatilor conexe sau similare cu aceste activitati, precum si al managementului riscului, al managementului resurselor umane si al managementului organizatiei.

Printre principalele directii de actiune ale institutului se numara asigurarea pregatirii, perfectionarii si specializarii profesionale a persoanelor care lucreaza in domeniul serviciilor financiare, acordarea de atestate profesionale, elaborarea de standarde ocupationale si sisteme de evaluare bazate pe competente, realizarea de studii si cercetari in domeniul serviciilor financiare nebancare, editarea de publicatii de specialitate, elaborarea de propuneri de norme tehnice si principii profesionale aplicabile in domeniul financiar nebancar, precum si organizarea de activitati de informare si educare in domeniul financiar, la nivel national si international.
 
Activitatea ISF se va desfasura in cadrul unor centre axate pe functii specifice, precum:
 • Centrul de training programe financiare si programe soft skills;
 • Centrul de dezvoltare si promovare programe, organizare, marketing si reprezentare zonala;
 • Centrul de cercetare, studii si programe internationale;
 • Centrul de evaluare si examinare.

Conducerea si administrarea ISF vor fi asigurate de un Consiliu Director compus din cel putin 5 membri, cu un mandat de 4 ani, iar conducerea si coordonarea activitatii curente vor intra in responsabilitatea unui director general. Structura ISF include si un Consiliu Stiintific, cu caracter consultativ, ce are rolul de a asigura un inalt nivel de calitate a programelor de formare profesionala si a actiunilor ISF prin analizarea, dezbaterea si avizarea programelor ISF, facilitarea accesului la cele mai bune practici, precum si consilierea privind parteneriatele si colaborarile.


Citeste mai multe despre   
[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

695 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  O noua capusa fiscala (Joi, 13 august 2015, 20:12)

  Negru Misitoiu [anonim]

  Dar n-am vazut sa scrie cu cat trebuie platit acest ISF. Cand citesti reglementarile astora, scrie clar doar cat trebuie sa platesti. Cand iti vine randul sa si primesti, totul e o nebuloasa si nu se stie ce prevederi se aplica. Vad in acest ISF doar o noua fabrica de diplome pe spagi. Atat!


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri