Arhitectul Norman Foster si-a incercat mana refacand o masina veche sub forma de zeppelin intr-un model care pare desprins din viitor, relateaza CNN.

Masina DymaxionFoto: E-architect

Dymaxion, masina pe trei roti modelata de Foster, are o lungime de sase metri, este de culoare verde si poate transporta pana la 11 persoane. Una dintre cele mai interesante caracteristici ale masinii includ un periscop in locul oglinzii retrovizoare, care le permite soferilor sa se roteasca la 360 grade.

Ea a fost initial proiectata in 1933 de ganditorul, arhitectul si inginerul american Richard Buckminster, cunoscut pentru cupolele sale geodezice patentate. Buckminster spera ca intr-o zi masina conceputa de el sa poata zbura in stil jump-jet, insa un accident care a avut loc la Targul Mondial de la Chicago din 1933, a facut imposibila implinirea acestui proiect.

"A conduce Dymaxion este act revelator", a declarat Foster. "La o viteza mica se poate roti ca un titirez. La viteza mare, fiind foarte bine amortizata, poate fi asemanata cu o barca", a mai adaugat acesta.