Incepand de luni, 30 ianuarie, clientii Vodafone pot plati prin SMS accesul in sapte statii ale metroului bucurestean, respectiv Piata Victoriei, Universitate, Gara de Nord, Timpuri Noi, Politehnica, Grozavesti si Petrache Poenaru, a anuntat operatorul. Pretul unei calatorii prin SMS este de 0,5 euro (fara TVA), iar dupa confirmarea platii, utilizatorii au acces in statiile de metrou printr-un apel gratuit la numarul 1700 si apropierea telefonului de dispozitivul de validare.

"Astfel, cu un SMS la numarul 7477, la un tarif de 0,5 Euro (fara TVA), utilizatorii platesc o calatorie cu metroul. Pentru doua calatorii, plata se face printr-un mesaj la numarul 7492, tarifabil cu 0,9 Euro (fara TVA), iar pentru zece calatorii, plata se efectueaza printr-un SMS la numarul 7490, tarifabil cu 2,2 Euro (fara TVA). (...) Serviciul de plata prin SMS a accesului la metrou a fost dezvoltat cu sprijinul Metrorex", se arata in comunicatul Vodafone.

Anuntul Vodafone, al doilea mare operator de telefonie mobila in functie de numarul de clienti, vine dupa ce vinerea trecuta, liderul pietei, Orange, a comunicat introducerea acestui serviciu incepand de luni, 30 ianuarie 2012, in conditii similare.