Vodafone a anuntat joi extinderea acoperirii retelei 4G cu viteze de descarcare de date de pana la 100 Mbps in Bucuresti pana la 27% din populatie, in special in zonele centrale si de nord, in centre comerciale si cladiri de birouri. Acoperirea 4G a fost extinsa si in alte 9 orase: Arad (90,3%), Bacau (98,5%), Brasov (98,5%), Cluj (97,7%), Constanta (58,2%), Craiova (99,9%), Iasi (95,6%), Galati (83,1%) si Timisoara (98,8%). Serviciile pot fi utilizate pe smartphone-uri de top precum: Galaxy S4, Xperia Z si iPhone 5, dar si pe smartphone-uri la preturi accesibile - Galaxy Express si HTC One SV.

Vodafone a precizat ca reteua sa 4G acopera acum zonele centrale si de nord ale Capitalei (Piata Romana, Calea Dorobanti, Piata Unirii, zona Regie si Leu, Grozavesti, Petricani, Otopeni, Satul Francez, Gradina Zoologica), centre comerciale (Plaza Romania, Big Berceni, Carrefour Berceni, AFI Palace Cotroceni, Baneasa Shopping City), cladiri de birouri (America House, Opera Business Center, Victoria Park, Bucharest Business Park, Petrom City 2, Baneasa Business Center) precum si institutii (Palatul Parlamentului, Guvern, Academia de Politie, Aeroportul Henry Coanda– Plecari).

“La o luna de la lansarea pachetelor RED, ne face placere sa extindem beneficiile abonatilor nostri cu vitezele 4G, de pana la 100 Mbps, pe smartphone. Utilizatorii RED pot sa se bucure acum de o experienta superioara a comunicarii, beneficiind, pe langa apeluri si mesaje nelimitate in orice retea, sau aplicatii gratuite, si de cel mai rapid Internet mobil, pe o gama extinsa de terminale 4G, la cele mai bune preturi de pe piata”, a spus Andrea Rossini, Director Consumer Business Unit, Vodafone Romania.

Viteza de descarcare de date de pana la 100 Mbps, cea mai mare viteza de date mobile furnizata de un operator mobil in Romania, este disponibila doar clientilor care cumpara abonamentul RED 65 (65 euro/luna). Si abonatii RED 45 primesc viteze marite de download, de pana la 75 Mbps, a comunicat operatorul.

In plus, toti abonatii Vodafone, persoane fizice si companii, care detin un terminal compatibil 4G, vor putea sa beneficieze de vitezele 4G cu noua optiune Smartphone Turbo 4G, disponibila pentru 5 Euro / luna.

Utilizatorii persoane fizice pot alege dintr-o gama variata de smartphone-uri 4G, disponibile la preturi ce pornesc de la 1 Euro, cu abonamentele RED 45 si RED 65, incheiate pe doi ani.

Clientii business ai Vodafone Romania beneficiaza de tehnologia 4G precum si de o gama variata de smartphone-uri de top, la preturi care pornesc de la 1 Euro. Astfel, abonatii Business RED Plus (85 Euro, fara TVA) beneficiaza acum de viteze 4G de download, de pana la 100 Mbps. Si abonatii Business RED (50 Euro, fara TVA) primesc viteze marite de download, de pana la 75 Mbps.