Proiectul eRomania va fi gata si pus in functiune, in urma ultimelor teste de securitate, in cursul lunii noiembrie din acest an, a declarat miercuri Dan Nica, Ministrul pentru Societatea Informationala. Este vorba despre un contract de 12 milioane de euro, castigat in luna iunie 2010 de catre firma Omnilogic, si care are ar fi trebuit sa conduca la realizarea unui portal cu informatii despre toate localitatile din tara. In aprilie 2011, cand ministru al Comunicatiilor era Valerian Vreme (PDL), continutul acestui portal a fost schimbat, promitandu-se in plus si 20 de servicii online, in aceeasi bani.

Lansarea eRomaniaFoto: AGERPRES

In luna aprilie din acest an, Diana Voicu, director in Ministerul condus de Dan Nica, spunea ca pana la sfarsitul primaverii, portalul va fi online, sub un alt nume - Romania Online, fara aceste 20 de servicii online. Pretul final va fi tot de 12 milioane euro. Suntem in luna octombrie 2013 si acest portal inca nu este functional desi s-au cheltuit peste 8 milioane euro.

  • "Acum a intrat in faza de teste de securitate, l-am si vazut astazi, a fost prezentat. Sper ca va fi in curand si o prezentare publica a acestuia, pentru ca are cateva instrumente care vor fi puse la dispozitia tuturor institutiilor publice, cel putin, cum ar fi crearea de site-uri sau platforme de business inteligence. Cred ca o luna de zile dureaza testul de securitate", a declarat miercuri Dan Nica, ministrul pentru Societatea informationala (MSI), in cadrul Future Communities // Open Innovation Fair, un eveniment de tehnologie deschis miercuri 30 octombrie, la Biblioteca Națională, si organizat de programul Biblionet România și Ministerul pentru Societatea Informațională.

Este vorba despre singurul contract ramas in picioare dupa esecul grandiosului proiect de informatizare a administratiei publice, eRomania, demarat in guvernarea PD-L, cand la conducerea ministerului Comunicatiilor era Gabriel sandu, in care s-a estimat ca se vor aloca circa 500 de milioane de euro in perioada 2010-2013. Numit eRomania 2, contractul a fost castigat prin licitatie de firma Omnilogic in vara anului 2010, avand o valoare de peste 41,9 milioane lei (fara TVA). Cu TVA, valoarea proiectului ajungea la peste 52,05 milioane lei (circa 12 milioane euro).