Vodafone, al doilea mare operator de telefonie mobila din lume, a aprobat achizitia operatorului spaniol de comunicatii prin cablu ONO pentru 7,2 miliarde de euro, suma ce cuprinde inclusiv datoriile acestei companii, informeaza Bloomberg. Vodafone, care anul trecut a cumparat cel mai mare operator de cablu TV din Germania, Kabel Deutschland, incearca sa-si diversifice oferta cu servicii de comunicatii fixe, pentru a compensa scaderea veniturilor din serviciile mobile.

Ono ofera servicii de televiziune, internet si telefonie prin cablu si are 1,9 milioane de clienti in Spania, potrivit BBC.

Achizitia va genera economii de aproximativ 2 miliarde de euro si venituri din sinergii de un miliard de euro, conform unui comunicat al Vodafone, citat de Bloomberg.

Printre actionarii ONO se numara fondurile private de investitii Providence Equity Partners, CCMP Capital Advisors LLC, Thomas H. Lee Partners si Quadrangle Capital Partners, cele patru fonduri detinand impreuna aproape 54,4 % din actiuni.

Strategia sefului Vodafone, Vittorio Colao, este ca grupul pe care il conduce sa-si diversifice oferta de servicii astfel incat sa ofere clientilor servicii de date si continut atat prin tehnologii mobile cat si fixe.

Achizitia va trebui sa primeasca avizul autoritatilor de concurenta, insa oficialii celor doua companii nu se asteapta sa intampine obstacole in acest sens, potrivit unor surse, citate de Bloomberg.