RCS&RDS a anuntat vineri ca a introdus acoperire la nivel national pentru serviciile de telefonie mobila (Digi Mobil) in baza unui acord de roaming national incheiat cu Vodafone pe o perioada de 2 ani. Practic clientii pot sa comunice, la aceleasi tarife pentru apeluri si SMS-uri in roaming national ca si pentru cele initiate din reteaua Digi Mobil, si atunci cand nu se afla in aria de acoperire a retelei RCS&RDS. Din luna iulie 2014, roamingul national va fi disponibil si pentru serviciul de date mobile. Selectia modului de Roaming National se face automat, fara interventia utilizatorilor sau modificari in setarile telefonului. Operatorul de cablu a lansat si un serviciu de stocare a datelor in cloud, numit Digi Storage, care permite spatii de stocare intre 20 GB si 150 GB.

Digi StorageFoto: Hotnews

RCS&RDS a anuntat vineri ca, incepand cu luna aprilie din acest an, isi extinde aria de acoperirea retelei mobile, prin utilizarea frecventei de 900 Mhz.

  • "Reteaua de 900 MHz este construita tot pe tehnologie de generatia a3-a (3G) si reprezinta o extindere a retelei de 2100 MHz, clientii avand astfel acces la Internet din intreaga retea. Dezvoltarea propriei reţele de voce mobila şi Internet mobil este principala prioritate a companiei, in sectorul comunicatiilor mobile, pentru a maximiza beneficiile si pentru a oferi servicii accesibile si de calitate", potrivit oficialilor RCS&RDS.

Operatorul de comunicatii prin cablu a mai anuntat vineri lansarea unui serviciu de stocare a datelor in cloud, numit Digi Storage, dedicat clientilor persoane fizice.

Digi Storage reprezintă punctul unic de stocare a fişierelor (poze, filme, prezentări etc) care poate fi accesat de către clienţii companiei din orice loc în care există o conexiune la internet fix sau mobil, de pe orice dispozitiv – PC cu sistem de operare Windows, Linux, Mac OS X sau dispozitive mobile - Android, iOS. Aplicațiile client pe care le oferă compania se sincronizează automat pentru toate dispozitivele utilizate.

Pentru a se putea înregistra ca utilizatori Digi Storage, clienţii RCS & RDS pot obţine datele de acces prin contul de client Digi Care. Interfaţa web Digi Storage reprezintă punctul de acces în contul de stocare de unde clienţii pot descărca aplicaţia Digi Storage pentru PC. Pentru dispozitivele mobile cu sistem de operare Android şi iOS, aplicaţia se poate descărca din store-urile Google şi Apple.

Cat costa? Clienţii Digi Net Fiberlink 500 (abonament lunar de 49 lei) şi 1000 (abonament lunar de 59 lei) beneficiază gratuit de spaţiu de stocare de 20 GB. Pentru un tarif lunar de 3 lei (TVA inclus), clienţii pot opta pentru un spaţiu de stocare de 50 GB, pentru 100 GB costul se ridică la 6 lei (TVA inclus) şi pentru 150 GB pot contracta serviciul contra sumei de 9 RON (TVA inclus). Clienţii pot solicita extinderi de spațiu de stocare până la 150 GB.

Citeste si: UPDATE2 RCS&RDS isi extinde acoperirea retelei mobile printr-un acord de roaming national cu Vodafone, valabil pentru 2 ani