Inform Lykos, companie care desfasoara activitati de pregatire a corespondentei (printare, implicuire, sortare etc.), a catalogat vineri drept eronata concluzia Consiliului Concurentei care i-a aplicat o amenda de circa 840.000 de euro pentru ca si-ar fi coordonat strategiile cu firma Zipper Data astfel incat sa isi repartizeze anumiti din clienti din domeniul utilitatilor. Lykos spune ca este determinata ca, ulterior redactarii motivarii deciziei Consiliului Concurentei, sa foloseasca toate mijloacele legale aflate la dispozitia sa pentru a demonstra ca autoritatea a ajuns la o concluzie eronata si nefondata in drept si fapt.

Bogdan ChiritoiuFoto: AGERPRES

Iata precizarile companiei Inform Lykos:

  • "Inform Lykos a luat act de comunicatul de presa emis de catre  Consiliul Concurentei  in data de 13 ianuarie 2015  cu privire la rezultatele investigatiei si considera concluzia la care a ajuns Consiliul Concurentei drept eronata si in contradictie directa cu probele administrate in cadrul dosarului.
  • In cadrul investigatiei Inform Lykos a avut o atitudine proactiva fata de eforturile Consiliului Concurentei, colaborand cu acesta pentru a asigura o corecta intelegere a pietei si prezentand elemente de proba care arata caracterul legitim si legal al actiunilor sale, neputandu-se vorbi de existenta vreunei intelegeri privind coordonarea strategiilor comerciale intre Inform Lykos si Zipper Data sau orice alta entitate activa pe piata.
  • Inform Lykos isi desfasoara activitatea de o maniera care asigura  respectarea intregului cadru legislativ national si comunitar, inclusiv prevederile dreptului concurentei, si este determinata ca,  ulterior redactarii  motivarii deciziei Consiliului Concurentei, sa foloseasca toate mijloacele legale aflate la dispozitia sa pentru a demonstra ca aceste prevederi au fost respectate si in cazul de fata, Consiliul Concurentei ajungand la o concluzie eronata si nefondata in drept si fapt".

Inform Lykos si Zipper Data, companii care desfasoara activitati de pregatire a corespondentei (printare, implicuire, sortare etc.), au fost sanctionate cu amenzi in valoare totala de 4.454.380 lei (echivalentul a cca. 994.000 euro) pentru participarea la o intelegere anticoncurentiala, a anuntat miercuri Consiliul Concurentei. In urma investigatiei derulate pe piata procesarii automate a corespondentei din Romania, autoritatea a constatat ca cele doua companii si-au coordonat strategiile comerciale astfel incat sa isi repartizeze anumiti din clienti din domeniul utilitatilor.