Inform Lykos neaga existenta unei intelegeri anticoncurentiale si spune ca este determinata sa conteste legal amenda de circa 854.000 de euro

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Vineri, 15 ianuarie 2016, 17:57 Economie | Telecom

Bogdan Chiritoiu
Foto: AGERPRES
Inform Lykos, companie care desfasoara activitati de pregatire a corespondentei (printare, implicuire, sortare etc.), a catalogat vineri drept eronata concluzia Consiliului Concurentei care i-a aplicat o amenda de circa 840.000 de euro pentru ca si-ar fi coordonat strategiile cu firma Zipper Data astfel incat sa isi repartizeze anumiti din clienti din domeniul utilitatilor. Lykos spune ca este determinata ca,  ulterior redactarii  motivarii deciziei Consiliului Concurentei, sa foloseasca toate mijloacele legale  aflate  la dispozitia sa pentru a demonstra ca autoritatea a ajuns la o concluzie eronata si nefondata in drept si fapt.

Iata precizarile companiei Inform Lykos:

 • "Inform Lykos a luat act de comunicatul de presa emis de catre  Consiliul Concurentei  in data de 13 ianuarie 2015  cu privire la rezultatele investigatiei si considera concluzia la care a ajuns Consiliul Concurentei drept eronata si in contradictie directa cu probele administrate in cadrul dosarului.
 • In cadrul investigatiei Inform Lykos a avut o atitudine proactiva fata de eforturile Consiliului Concurentei, colaborand cu acesta pentru a asigura o corecta intelegere a pietei si prezentand elemente de proba care arata caracterul legitim si legal al actiunilor sale, neputandu-se vorbi de existenta vreunei intelegeri privind coordonarea strategiilor comerciale intre Inform Lykos si Zipper Data sau orice alta entitate activa pe piata.
 • Inform Lykos isi desfasoara activitatea de o maniera care asigura  respectarea intregului cadru legislativ national si comunitar, inclusiv prevederile dreptului concurentei, si este determinata ca,  ulterior redactarii  motivarii deciziei Consiliului Concurentei, sa foloseasca toate mijloacele legale aflate la dispozitia sa pentru a demonstra ca aceste prevederi au fost respectate si in cazul de fata, Consiliul Concurentei ajungand la o concluzie eronata si nefondata in drept si fapt".

Inform Lykos si Zipper Data, companii care desfasoara activitati de pregatire a corespondentei (printare, implicuire, sortare etc.), au fost sanctionate cu amenzi in valoare totala de 4.454.380 lei (echivalentul a cca. 994.000 euro) pentru participarea la o intelegere anticoncurentiala, a anuntat miercuri Consiliul Concurentei. In urma investigatiei derulate pe piata procesarii automate a corespondentei din Romania, autoritatea a constatat ca cele doua companii si-au coordonat strategiile comerciale astfel incat sa isi repartizeze anumiti din clienti din domeniul utilitatilor.Citeste mai multe despre   


VIDEO Economistii-sefi ai primelor 3 banci comerciale, despre evolutia economiei romanesti. Ce proiecte mari de investitii finanteaza bancile la ora actuala?

Economistii sefi ai primelor 3 banci comerciale, Horia Braun (BCR), Florian Libocor (BRD-GSG) si Andrei Radulescu (BT) au discutat luni dimineata, in cadrul unei mesei rotunde organizate de HotNews.ro si Startup Cafe, despre investitiile bancilor in economie romaneasca si starea actuala a economiei, precum si despre fluctuatiile care au tinut prima pagina in ultima perioada.
 • A. Radulescu: Daca statul nu investeste, atunci de ce sa isi asume sectorul privat riscuri?
 • F. Libocor: Banii se duc acolo unde exista certitudini, predictibilitate, stabilitate. Lipsa acestor caracteristici loveste in mai multe zone, cu precadere in investitii.
 • H. Braun: Speram la o dinamica pozitiva, insa trebuie sa puna umarulul statul,bancile, si managementul companiilor.

1952 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  determinata ? (Vineri, 15 ianuarie 2016, 20:20)

  alx__ [anonim]

  Sau hotarata ? In romana NU inseamna acelasi lucru, cel putin deocamdata, fir-ar ...


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri