Inform Lykos neaga existenta unei intelegeri anticoncurentiale si spune ca este determinata sa conteste legal amenda de circa 854.000 de euro

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Vineri, 15 ianuarie 2016, 17:57 Economie | Telecom

Bogdan Chiritoiu
Foto: AGERPRES
Inform Lykos, companie care desfasoara activitati de pregatire a corespondentei (printare, implicuire, sortare etc.), a catalogat vineri drept eronata concluzia Consiliului Concurentei care i-a aplicat o amenda de circa 840.000 de euro pentru ca si-ar fi coordonat strategiile cu firma Zipper Data astfel incat sa isi repartizeze anumiti din clienti din domeniul utilitatilor. Lykos spune ca este determinata ca,  ulterior redactarii  motivarii deciziei Consiliului Concurentei, sa foloseasca toate mijloacele legale  aflate  la dispozitia sa pentru a demonstra ca autoritatea a ajuns la o concluzie eronata si nefondata in drept si fapt.

Iata precizarile companiei Inform Lykos:

  • "Inform Lykos a luat act de comunicatul de presa emis de catre  Consiliul Concurentei  in data de 13 ianuarie 2015  cu privire la rezultatele investigatiei si considera concluzia la care a ajuns Consiliul Concurentei drept eronata si in contradictie directa cu probele administrate in cadrul dosarului.
  • In cadrul investigatiei Inform Lykos a avut o atitudine proactiva fata de eforturile Consiliului Concurentei, colaborand cu acesta pentru a asigura o corecta intelegere a pietei si prezentand elemente de proba care arata caracterul legitim si legal al actiunilor sale, neputandu-se vorbi de existenta vreunei intelegeri privind coordonarea strategiilor comerciale intre Inform Lykos si Zipper Data sau orice alta entitate activa pe piata.
  • Inform Lykos isi desfasoara activitatea de o maniera care asigura  respectarea intregului cadru legislativ national si comunitar, inclusiv prevederile dreptului concurentei, si este determinata ca,  ulterior redactarii  motivarii deciziei Consiliului Concurentei, sa foloseasca toate mijloacele legale aflate la dispozitia sa pentru a demonstra ca aceste prevederi au fost respectate si in cazul de fata, Consiliul Concurentei ajungand la o concluzie eronata si nefondata in drept si fapt".

Inform Lykos si Zipper Data, companii care desfasoara activitati de pregatire a corespondentei (printare, implicuire, sortare etc.), au fost sanctionate cu amenzi in valoare totala de 4.454.380 lei (echivalentul a cca. 994.000 euro) pentru participarea la o intelegere anticoncurentiala, a anuntat miercuri Consiliul Concurentei. In urma investigatiei derulate pe piata procesarii automate a corespondentei din Romania, autoritatea a constatat ca cele doua companii si-au coordonat strategiile comerciale astfel incat sa isi repartizeze anumiti din clienti din domeniul utilitatilor.Citeste mai multe despre   [P] Apeluri pentru expresii de interes pentru finantarea IMM-urilor prin Fondul-de-fonduri pentru Competitivitate

Fondul-de-fonduri pentru Competitivitate va finanta intreprinderi mici si mijlocii cu pana la 59,3 milioane euro, suma alocata din Programul Operational pentru Competitivitate 2014-2020, cofinantat prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala. Programul a fost lansat in septembrie 2016 de catre Fondul European de Investitii si Guvernul Romaniei pentru a accelera accesul la finantare IMM-urilor inovatoare romanesti, prin intermediul unor intermediari financiari (institutii financiare cum ar fi banci sau manageri de fond).

1812 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    determinata ? (Vineri, 15 ianuarie 2016, 20:20)

    alx__ [anonim]

    Sau hotarata ? In romana NU inseamna acelasi lucru, cel putin deocamdata, fir-ar ...


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri