​Ravinder Takkar, seful Vodafone Romania, a prezentat luni un top 10 al realizarilor in cei doi ani de la preluarea conducerii operatorului mobil: baza totala de clienti a crescut cu peste un milion de noi clienti, penetrarea smarthpone a ajuns la 50% si in prezent sunt cu 1,1 milioane de clienti 4G mai multi decat atunci, traficul de voce nu a murit, ci a crescut cu 10%, iar reteaua s-a extins cu 15%. 'Consumul de date a crescut cu mai mult de 100% in aceasta perioada si clientii folosesc tot mai mult continut video. Acest trend va continua si vom imbogati oferta de continut video si vor veni lucruri noi pana la sfarsitul acestui an", a mai spus Ravinder Takkar.

Ravinder Takkar, seful Vodafone RomaniaFoto: Hotnews

Ravinder Takkar, seful Vodafone Romania, a prezentat luni un top 10 realizari in cei doi ani de cand a preluat conducerea celui de-al doilea mare operator local de telefonie mobila:

1. numarul de clienti - baza de clienti a crescut cu peste un milion de clienti decat in urma cu doi ani. Este o mare realizare, in conditiile in care competitorii au anuntat scaderi ale bazei de clienti.

2. penetrarea smartphone - cu 1,2 milioane de smartphone-uri mai multe terminale decat in urma cu 2 ani, o mare parte vandute de noi.

3. 4G - avem cu peste 1.1 milion utilizatori 4G, decat in urma cu 2 ani. Sunt consumatori de date, care calatoresc mult.

4. Acorduri de roaming

5. Cresterea consumului de date - consumul de date a crescut cu mai mult de 100%

6. Vocea: Multi spun ca vocea a murit. in ultimii 2 ani, ne-a crescut traficul de voce cu mai mult de 10%.

7. numarul de site-uri ale retelei. Am adaugat cu 15% mai multe site-uri si reteaua a crescut cu 15%. Numarul de site-uri si spectrul alocat conteaza in experienta oferita clientilor.

8. Calitatea retelei: 2 ani la rand, reteaua noastra a fost certificata drept cea mai buna retea de voce si date in Romania, potrivit firmei independente P3.

9. Daca ma uit la investitiile in retea si tehnologii, in studiile de brand suntem lider cu reteaua Super net.

10. Venituri: crestem mai rapid decat competitorii in venituri si venituri din servicii. Romania a inregistrat cea mai rapid crestere a veniturilor din Europa. - 7,7% crestere a veniturilor din servicii

"Am investit in calitatea retelei acum vedem cum clientii folosesc tot mai mult video content. Ca rezultat, am adaugat mult mai mult continut video in abonamente. Am lansat primii servicile HBO Go, care pana atunci era numai la abonamente TV prin cablu. Aceste trend va continua. In urmatorii doi ani, cred ca focusul va fi pe cresterea penetrarii smartphone, accesul la internet si crearea de noi servicii cu valoare adaugata pentru clienti. Vom imbogati oferta de continut video si vor veni lucruri noi pana la sfarsitul acestui an", a spus luni seful Vodafone Romania.

Intrebati daca intentioneaza sa lanseze servicii TV in perioada urmatoare sau sa realizeze continut video propriu, seful Vodafone a precizat ca nu vrea sa lanseze servicii TV doar de dragul de a lansa astfel de servicii.

  • 'Raspunsul este ca poti vedea servicii TV prin reteaua noastra de mobil, in calitatea careia am investit foarte mult. Credem ca totul va fi din ce in ce mai mult over the top (n.a prin internet), multi screen si mobilitatea este din ce in ce mai importanta. Oamenii vor sa acceseze continut de oriunde, pe orice tip de terminal si credem ca ca suntem foarte bine pozitionati din perspectiva mobila. Nu vrem sa lansam servicii TV doar de dragul de a lansa servicii TV, ci in functie de ceea ce vor clientii, si in prezent acest continut poate fi accesat prin reteaua noastra. In Romania, gradul de penetrare TV este mare. O aplicatie mobila pentru servicii TV? Posibil si poate veti vedea curand", a spus Ravinder Takkar.

Precizarile sefului Vodafone au venit la intrebarile HotNews.ro legate de o decizie a actionarilor Vodafone publicata in aceasta luna in Monitorul Oficial.

Astfel, actionarii Vodafone Romania, al doilea mare operator local de comunicatii mobile, au decis in data de 11 aprilie 2016 sa completeze obiectul secundar de activitate al societatii cu mai multe activitati printre care: activitati de productie cinematografica, video si de programe de televiziune; activitati de post-productie cinematografica, video si de programe de televiziune si activitati de difuzare a programelor de televiziune, potrivit unei hotarari publicate luni, 9 mai, in Monitorul Oficial. Contactati de HotNews.ro, oficialii Vodafone nu au dorit atunci sa comenteze cu privire la aceste informatii.

Veniturile Vodafone, al doilea mare operator local de comunicatii mobile, au crescut cu 5,6% pana la 688,4 milioane euro in anul fiscal incheiat la sfarsitul lunii martie 2016 fata de aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat marti operatorul. Vodafone a pierdut peste 2100 de clienti de servicii mobile in ultimele trei luni, insa a castigat pe serviciile de voce, internet fix si m2m, astfel ca la sfarsitul lunii martie din acest an avea un numar total de 9.120.145 de clienti (utilizatori de servicii mobile, de voce si internet fix si m2m), in crestere cu 18.853 clienti fata de trimestrul precedent.