Vineri 30 septembrie 2016, Akamai a publicat raportul privind starea internetului pe trimestrul II 2016. Primul capitol trateaza utilizarea internetului, iar in clasamentele prezentate Romania nu se regaseste fiind o tara cu populatie relativ mica si cu utilizarea Internetului si mai mica. Romania apare in capitolui 2 ce analizeaza global folosirea interentului. Prima aparitie este in clasamentul global dupa viteza maxima medie de acces la punct fix dupa tari ca Singapore, Hong Kong, Coreea de Sud, Taiwan sau Japonia, fiind singura prezenta europeana si chiar din lume intr-un clasament aproape asiatic.

Nicolae OacaFoto: Hotnews

Cu o viteza de 84,2Mb/s Romania este a 10-a in acest clasament inregistrand cresteri fata de trimestrul si anul anterior. De notat ca Romania nu se gaseste in tabelul anterior dedicat vitezei medii.

In schimb Romania se regaseste in urmatorul tabel dedicat procentului conexiunilor cu viteze mai mari de 4Mb/s, in care se gasesc de data aceasta preponderent tari europene.

Romania nu este insa nici printre primele 10 tari din lume cu viteze peste 10Mb/s, clasament in care regasim insa Bulgaria pe locul 9, dar este a sasea in clasamentul cu viteze mai mare de 15Mb/s cu 42% din conexiuni si cresteri fata de trimestrul si anul anterior.

Mai exista si un clasament cu viteze peste 25Mb/s in care Romania nu se regaseste, dar in care Europa este bine reprezentata cu 6 tari din 10, lider fiind insa Coreea de Sud.

Continuare la http://nicolaeoaca.blogspot.ro