RCS&RDS, cel mai mare operator local de internet fix, cu peste doua milioane de conexiuni la finele lunii martie din acest an, a anuntat ca, incepand de vineri, 21 octombrie, va creste vitezele de upload la internet fix pentru toti clientii sai si va reduce cu peste 10% tarifele abonamentelor cu viteze de download de pana la 500 Mbps si respectiv pana la 1Gbps pentru clientii noi sau cei care-si prelungesc contractul existent. La cel mai ieftin abonament lunar, care costa 28 lei, RCS&RDS promite viteza de download de pana la 300 Mbps si viteze de upload de pana la 150 Mbps.

RCS&RDS mareste viteza de internet fix si reduce tarifeleFoto: RCS-RDS

Potrivit informatiilor RCS&RDS, la cel mai ieftin abonament lunar de internet fix care costa 28 de lei (TVA inclus) viteza de dowload ar fi de pana la 300 Mbps, iar cea de upload ar fi de pana la 150 Mbps.

Urmatorul abonament ca pret ar permite viteze de download de pana la 500 Mbps si viteza de upload de pana la 250 Mbps. In prezent acesta costa 39 de lei/luna, iar operatorul a anuntat ca pretul va fi redus la 34 lei/luna pentru clientii noi sau cei care-si prelungesc contractul existent.

In fine, cel mai scump abonament de internet fix, care ar permite viteze de download de pana la 1Gbps si viteze de upload de pana la 500 Mbps, pretul va fi redus de la 45 lei pe luna pana la 39 de lei pe luna pentru clientii noi sau cei care-si prelungesc contractul existent.

Principalii rivali ai RCS&RDS, respectiv Telekom Romania (cu peste 1,2 milioane de abonamente de internet fix la 30 iunie 2016) si UPC (512.300 abonamente la internet fix la 30 iunie 2016) furnizeaza serviciile de internet fix numai la pachet cu alte servicii.

  • La UPC toate abonamentele de internet se pot cumpara numai impreuna cu un abonament TV. (cel mai mic pret al unui abonament TV porneste de la 27 lei pe luna).

Cel mai ieftin abonament de internet fix costa 34 lei pe luna si ar permite viteza de download de pana la 150 Mbps si de upload de pana la pana la 6 Mbps. Insa, luand in calcul si abonamentul TV, pretul final ar creste la 61 lei.

  • La Telekom, cel mai ieftin abonament de internet fix costa 27 lei/luna, dar poate fi achizitionat numai intr-un pachet servicii. La pachet cu telefonie fixa, pretul abonamentului lunar urca la 64,8 lei. Potrivit Telekom, viteza de download la internetul fix ar fi de pana la 100 Mbps. Operatorul nu mentioneaza insa pe site-ul propriu care ar fi viteza de upload.

Singura mentiune privind viteza de upload apare la cei care opteaza ca pe langa abonamentul de internet pe care-l au sa isi activeze optiunea Net 1Gbps care ar permite viteze de pana la 1000 Mbps pentru download si 200 Mbps pentru upload. Optiunea costa suplimentar 9,45 lei/luna.