Teamnet International, firma fondata de urmaritul international Sebastian Ghita, a depus luni, 20 martie, cererea de deschidere a procedurii insolventei la Tribunalul Prahova, conform unei declaratii transmise HotNews.ro. Firma, care asigura in prezent atat mentenanta hardware la Platforma Informatica din Asigurarile de Sanatate (PIAS), cat si mentenanta software la CEAS - Sistemul informatic pentru Cardul Electronic de Asigurari de Sanatate, contracte in valoare de peste 5 milioane de euro, spune ca 'va asigura continuitate in dezvoltarea, implementarea si mentenanta sistemelor de care este responsabila.

Noi actionari in grupul TeamnetFoto: Hotnews

Precizarile transmise luni de Teamnet International:

"Societatea Teamnet International S.A. a depus astazi, 20 martie 2017, cererea de deschidere a procedurii insolventei la Tribunalul Prahova.

In acest moment, lucram la un proces de reorganizare si redefinire a modului intern de lucru. Am luat aceasta decizie la nivelul Board-ului Director pentru a ne sustine mai departe ca business si pentru a ne onora angajamentele fata de angajati, clienti, parteneri si furnizori. In perioada imediat urmatoare, ne vom concentra pe reducerea costurilor operationale si optimizarea proceselor interne, mentinand in acelasi timp competentele existente in cadrul companiei.

Totodata, vom asigura continuitate in dezvoltarea, implementarea si mentenanta sistemelor de care suntem responsabili atat in Romania, cat si in alte tari unde Teamnet isi desfasoara activitatea.

Bogdan Nedelcu

Deputy CEO Teamnet Group"

  • Teamnet International ar trebui sa asigure buna functionare a sistemului IT al cardului national de sanatate si mentenanta hardware la intreaga platforma IT din sanatate

Sistemul Informatic pentru Cardul Electronic de Asigurari de Sanatate (CEAS) a fost implementat de asocierea HP Romania SRL si Novensys Corporation SRL, contract in valoare de 87.636.000 lei (fara TVA), atribuit in data de 23 aprilie 2012 de catre Imprimeria Nationala, compania nationala care a organizat licitatia. SIVECO Romania a fost subcontractor in acest contract, furnizand inclusiv serviciile de validare a operatiunilor semnate cu cardul.

Teamnet International a castigat prin licitatie, la sfarsitul anului trecut, atat mentenanta hardware la Platforma Informatica din Asigurarile de Sanatate (PIAS), cat si mentenanta software la CEAS - Sistemul informatic pentru Cardul Electronic de Asigurari de Sanatate, contracte in valoare de peste 5 milioane de euro.

Platforma Informatica din Asigurarile de Sanatate (PIAS) cuprinde urmatoarele sisteme IT:

- SIUI - Sistemul informatic unic integrat al CNAS

- SIPE - Sistemul Informatic pentru Prescriptia Electronica

- CEAS - Sistemul informatic pentru Cardul Electronic de Asigurari de Sanatate

- DES - Dosarul Electronic de Sanatate (nu face obiectul acestei procedurii)

In cazul ambelor contracte castigate de Teamnet (mentenanta pentru PIAS dar si cea pentru CEAS), in caietele de sarcini sunt prevazute penalitati pentru depasirea timpilor de raspuns/solutie provizorie/remediere in cazul incidentelor.

Sebastian Ghita a contestat, prin avocat, noul mandat de arestare preventiva in lipsa emis pe numele sau

Sebastian Ghita a contestat, prin avocat, mandatul de arestare preventiva in lipsa emis pe numele sau in cel mai nou dosar de coruptie in care este urmarit penal alaturi de sefii companiilor Asesoft si Teamnet, Curtea de Apel Ploiesti urmand sa se pronunte in 27 mai cu privire la contestatia fostului parlamentar, informeaza News.ro.

Avocatul fostului deputat Sebastian Ghita a contestat decizia Tribunalului Prahova de a emite un nou mandat de arestare preventiva pe numele lui Ghita in cel de-al cinclea dosar deschis de DNA pe numele acestuia.

Curtea de Apel Ploiesti va lua in discutie contestatia in 27 martie, au declarat reprezentanti ai instantelor de judecata.

Saptamana trecuta, miercuri, Tribunalul Prahova a admis propunerea DNA de emitere a unui nou mandat de arestare preventiva in lipsa pe numele lui Sebastian Ghita.

In cel de-al cincilea dosar in care Sebastian Ghita este inculpat pentru fapte de coruptie fostul parlamentar este reprezentat in instanta de catre un avocat de la Baroul Bucuresti, angajat de tatal sau.

Acesta este cel de-al doilea mandat de arestare preventiva in lipsa emis pe numele lui Ghita. In 10 ianuarie, instanta suprema a decis definitiv emiterea unui mandat de arestare preventiva in lipsa pe numele lui Sebastian Ghita, in dosarul in care este judecat pentru fapte de coruptie alaturi de fosti sefi de Parchet si Politie din Prahova.

In al cincilea dosar deschis de DNA pe numele lui Sebastian Ghita procurorii suspecteaza ca fostul deputat, care pana in anul 2012, cand a fost ales in Parlament, a fost reprezentant al S.C.Teamnet International S.R.L. si S.C. Asesoft International S.A. a pretins si primit de la reprezentantii celor doua societati sume de bani, pentru a determina factorii decizionali ai unor institutii si autoritati publice sa le atribuie contracte de prestare de servicii IT si / sau sa faciliteze derularea in bune conditii firmelor ai caror reprezentanti fusesera contactati, anterior, de catre Ghita. Este vorba, potrivit DNA, despre contracte de achizitie de programe informatice finantate din fonduri publice, dar si din fonduri europene, incheiate intre anii 2007 si 2015 de catre mai multe societati comerciale cu profil de activitate in domeniul IT si de asocierea dintre acestea si societatile comerciale S.C. Teamnet International S.R.L. si S.C. AsesoftInternational S.A.