Un comunicat venit vineri pe adresa redactiei anunta lansarea unui portal, MobiMe, care cuprinde printre altele o aplicatie pentru compararea ofertelor operatorilor de telefonie mobila din Romania (Orange, Vodafone, Cosmote si Zapp). Luna trecuta, arbitrul telecom (ANC) anunta un proiect de decizie, ale carui masuri ar putea intra in vigoare la inceputul lui 2009, si care prevedea crearea unei aplicatii prin care romanii sa poata compara ofertele de telefonie si internet ale operatorilor de telecomunicatii din Romania.

Site-ul MobiMe isi propune ca, pe langa comparatorul de oferte de telefonie mobila, sa furnizeze si stiri din industria telefoniei mobile, pe viitor urmand a fi create sectiuni separate pentru clientii business, serviciile de date si pentru abonamentele de internet.

O cautare pe RoTDL, serviciu a carui administrare a fost preluata de la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Informatica (ICI) de catre recent infiintata Autoritatea Nationala pentru Comunicatii (ANC) arata faptul ca domeniul mobime.ro este detinut de societatea Wind Technologies, din Brasov.

Contactat de HotNews.ro, un reprezentant al Wind Technologies, care a dorit sa-si pastreze anonimatul, a declarat ca "proiectul a pornit fara a se avea nici cel mai mic habar despre proiectul ANC".

"Site-ul isi propune sa fie impartial fata de orice operator telecom din Romania si aplica in mod obiectiv niste reguli matematice pentru obtinerea unor valori. In masura in care traficul si bugetul vor permite, site-ul isi propune extinderea aplicatiei si catre ofertele de date si telefonie fixa din Romania", a precizat pentru HotNews.ro, reprezentantul companiei.

Comparator de tarife in Irlanda
Foto: HotNews.ro
Luna trecuta, anuntul unui proiect de decizie al autoritatii nationale pentru comunicatii (ANC), care prevedea printre altele crearea unei aplicatii web prin care romanii sa poata compara ofertele de telefonie si internet, a starnit contre din partea operatorilor de telefonie mobila, dar surprinzator si din partea Ministerului Comunicatiilor.

Proiectul de decizie al autoritatii de reglementare in telecomunicatii, ale carui masuri ar putea intra in vigoare la inceputul lui 2009, prevede dezvoltarea unei aplicatii care sa contina date cu ofertele de telefonie mobila, telefonie fixa si acces la internet in banda larga prin care utilizatorii sa poata vedea care sunt cele mai avantajoase oferte in functie de nevoile lor. Datele privind ofertele furnizorilor vor fi introduse de catre acestia in sistem, vor fi verificate si validate de ANC si vor fi actualizate permanent.

In urma acestui articol, un cititor HotNews.ro ne-a indicat un exemplu al unei astfel de aplicatii in Irlanda.Mai multe detalii aici.