Operatorul spaniol Telefonica va oferi reduceri de pana la 50% pentru facturile a jumatate de milion de clienti care au ramas fara loc de munca, in ideea de a-si pastra clientii in aceste vremuri in care somajul creste puternic, informeaza Reuters. Reducerea se aplica atat la telefonie fixa, cat si mobila, dar poate fi de maxim 20 de euro/luna per factura.

Astfel de reduceri nu au fost oferite in tari precum Germania, Marea Britanie si Franta, unde rata somajului este de sub 10%. Spania e tara UE cu cea mai mare rata a somajului - 15% in februarie, ceea ce insemna ca 3,5 milioane de persoane nu aveau loc de munca.

"Nu este o miscare pentru a castiga noi clienti, ci una prin care sa-i ajutam pe cei cu probleme", spune presedintele Telefonica, Guillermo Ansaldo. Operatorul ar putea pierde 100 milioane euro cu aceste reduceri care se aplica si intreprinderilor mici si mijlocii, estimeaza analisti citati de agentie.

Masurile se aplica pana la finalul anului pentru cei care au ramas someri, dar au fost clienti ai Telefonica in ultimele sase luni.

Telefonica e una din cele mai mari companii mondiale din telecom, iar anul trecut a inregistrat vanzari de aproape 60 miliarde euro.