Comisia guvernamentala de privatizare din Grecia a aprobat joi vanzarea catre Deutsche Telekom a inca 5% din actiunile detinute de stat in cadrul grupului de telecomunicatii OTE, informeaza Wall Street Journal. Avizul favorabil era asteptat, dupa ce ministrul elen de finante, Yannis Papathanassiou, anuntase luna trecuta intentia guvernului de a-si reduce la 20% participatia in cadrul OTE.

Ca parte a acordului negociat cu Deutsche Telekom in mai 2008, guvernul isi exercita astfel optiunea de a vinde inca o parte din actiunile detinute in cadrul OTE, la un pret de 27,50 euro pe actiune, nemtii urmand sa plateasca 674 milioane euro pentru inca 5% din actiuni.

Grupul german ar urma sa detina astfel pachetul majoritar de actiuni in cadrul OTE, respectiv 30% din actiuni. Bloomberg nota luna trecuta, cand a fost anuntata aceasta decizie, ca pretul ar fi cu 385,5 milioane euro mai mare decat actuala valoare de piata a actiunilor OTE.

Potrivit acordului semnat dinte cele doua parti, DT are dreptul de cumpara inca 15% din OTE de la statul elen pana in 2011.