Andrei Savulescu, director in MCSI: Un consortiu de 4-5 firme a depus singura oferta pentru portalul eRomania
"Pentru licitatia eRomania1 a fost depusa o singura oferta. Este vorba despre un consortiu format din 4 sau 5 firme", a declarat pentru HotNews.ro Andrei Savulescu, director pentru Politici si Programe in domeniul Societatii Informationale in cadrul Ministerului Comunicatiilor.
Fara a reusi sa-si aduca aminte exact numele firmelor, Savulescu a explicat ca este absolut sigur nu este vorba de nume mari precum Siveco, IBM sau Oracle.
"De obicei, la astfel de licitatii nu sunt decat unul sau maxim doi ofertanti si doar 4-5 firme adunate pot indeplini conditiile impuse in caietul de sarcini. Siveco nu este 100% sigur si nici ale nume mari precum IBM sau Oracle, pentru ca mi-as fi adus aminte", a spus Savulescu.
Un castigator al licitatiei, in maxim doua saptamani
eRomania1 este prima licitatie dintr-o serie de proceduri similare, care vizeaza dezvoltarea de servicii publice care sa fie accesibile electronic de catre cetateni si care sa fie integrate intr-un singur portal, eRomania. Deschiderea ofertelor depuse a avut loc pe 1 octombrie.
Contractul eRomania1 presupune incheierea unui acord-cadru cu un singur agent economic, pe o durata de 45 de luni, in valoare estimata de 42,01 milioane lei (fara TVA). Potrivit informatiilor din caietul de sarcini, arhitectura generala a sistemului consta in 14 subsisteme de tip Portal. e-Romania va fi un portal cu rol de integrare (va fi punctul de intrare) pentru celelalte 13 subsisteme respectiv: «e-Justitie », « e-Agricultura », « e-Mediu », « e-Transport », « e-IMM-uri », « e-Functionari Publici », « e-Turism », « e-Cultura », « e-Statistica », « e-Educatie », « e-Cetatean », « e-Asociere », « e-Sanatate ».
Fiecare subsistem ar trebui sa functioneze autonom si sa furnizeze catre populatie si firme servicii publice electronice.
Savulescu sustine ca in perioada urmatoare se va analiza oferta tehnica si financiara depusa de consortiul in cauza, operatiune care poate dura maxim doua saptamani.
"Daca se indeplinesc conditiile avem un castigator, daca nu, se reia licitatia. Un rezultat al analizei ar putea veni in maxim doua saptamani", a mai explicat Savulescu.
S-a reluat licitatia de 10 milioane euro pentru un portal despre toate localitatile din Romania
De asemenea, Ministerul Comunicatiilor a relansat si licitatia pentru crearea unui portal cu informatii despre toate localitatile din Romania, a carei valoare estimata este de circa 10 milioane euro, potrivit unui anunt publicat vineri pe SEAP. Savulescu sustine ca atat serviciile din eRomania2 precum si altele, care se vor asigura in urma altor licitatii, vor fi integrate in portalul eRomania. Procedura de licitatie deschisa pentru eRomania2 a fost initial lansata sambata trecuta si a fost blocata a doua zi, pe motiv oficial ca: "Documentatia de atribuire necesita modificari majore de continut fara de care procedura de atribuire ar fi afectata".
Lansat ca si concept in iunie 2009, portalul e-Romania este structurat pe doua segmente: unul informational (date generale despre istorie, geografie, religie etc) si altul operational (servicii online, in timp real, pentru cetateni si companii, plata impozitelor si taxelor, obtinerea documentelor de stare civila, a cazierului judiciar si a unor autorizatii). Autoritatile au promis ca 20 de servicii electronice de baza recomandate de UE vor fi operationale pana la sfarsitul lui 2009. Proiectul urmeaza a se desfasura pe parcursul a 10 ani, urmand a fi dezvoltat permanent.

FOTOGALERIE O frumoasă casă de lângă biserica Sfântul Iosif din București a fost pusă la pământ / Autorizația a fost dată în 2019 de Primăria Capitalei
Coronavirus în România: Aproape 4.000 de cazuri noi în ultima zi / 81 decese, 985 persoane în stare gravă
Primăria Capitalei a plătit circa 40 milioane lei pentru Asociațiile de Dezvoltare Intercomunitară înființate de administrația Firea pentru ”îmbunătățirea” serviciilor publice în București-Ilfov și delegarea lor către companiile municipale
În ce situații ar trebui ministrul să-și delege atribuțiile / Cîțu: Când nu poți să ajungi la ședința de Guvern / Orban: Nu e corect ca un ministru chiar să nu mai semneze
ANALIZĂ Cât de pline sunt parcările Primăriei Capitalei după creșterea tarifului la 10 lei/oră și ce cheltuieli cu salariile vs încasări a însemnat transferul serviciului la compania municipală
Noi reglementari ale ANRE pentru schimbarea furnizorului de energie: Consumatorii casnici vor trebui să comunice indexul / Ofertele trebuie să arate din ce este compus prețul
Intr-o tara de c0deri, h3x0ri si scammeri, gasesti asa ceva pe toate drumurile. Nu avem nici macar directori IT in tara asta cu asemenea certificari, darmite consultanti.
In loc sa se certe ca chiorii, sa se dea in judecata si sa blocheze proiecte strategice (vezi Schengen), fomita i-a facut sa fie prieteni si sa imparta treaba.
Foarte bine, sper sa nu fie ultimul.
O
O
de ce nu restructureaza domle toate ministerele.. toate cele 14 ministere. scoate posturile de programatori si administratori baze de date . fac un centru informatic national care sa creeze mii de aplicatii si zeci de portaluri. toate cu scheme identice, porti de intrare unice si usor de administrat si modificat???
se pierd posturi... daaaaa...
se pierd shpagi la licitatii... daaaa
se castiga BANI.. F MULTI BANI LA STAT.... da de ce????? romanii e prosti...
punct si de la capat.
ma intreb si eu asa ... ca stiu ca se practica
Ia vedeti, UTI e printre ele?