Apple a anuntat vineri ca este "uluita" de faptul ca iPhone 4 functioneaza folosind o formula gresita de calculare a puterii semnalului si a promis ca va emite gratuit un update de soft pentru a rezolva aceasta problema, care a atras deja actiuni in instanta, informeaza AFP. Intr-o scrisoare oficiala, Apple spune ca scaderea semnalului reclamata de utilizatorii ultimului model iPhone se datoreaza faptului ca formula de calcul a puterii semnalului a fost "total gresita" si pe ecran se afisau cu doua linii de semnal mai mult decat ar fi trebuit.

Steve Jobs si noul iPhoneFoto: Reuters

Concluzia anuntata vineri de Apple vine la capatul unei investigatii demarate de producatorul american, in conditiile in care mai multi utilizatori au reclamat o greseala in pozitionarea antenei, puterea semnalului scazand serios cand era tinut in mana stanga si se acoperea partea din stanga jos a terminalului.

Apple sustine ca motivul scaderii semnalului este altul: o greseala a formulei de calcul a puterii semnalului.

"In urma investigatiei am fost uluiti sa aflam ca formula de calculare a puterii semnalului este total gresita. Formula noastra, in multe cazuri, afiseaza in mod gresit cu doua linii mai mult decat ar trebui. Utilizatorii care au observat o scadere de cateva linii cand tineau iPhone intr-un anume fel se aflau cel mai probabil intr-o zona cu semnal foarte slab, dar nu stiau asta pentru ca in mod eronat pe ecran li se afisau 4-5 linii de semnal", se arata in explicatia Apple.

Compania a mai zis ca aceasta formula gresita a fost prezenta inca de la aparitia primului iPhone, in 2007, si ca in urmatoarele saptamani va furniza gratuit un update de soft cu o formula recomandata de AT&T, operatorul de telefonie care distribuie exclusiv iPhone pe piata americana. Update-ul va fi evident disponibil si pentru celelalte modele anterioare iPhone 4, respectiv iPhone 3G si respectiv iPhone 3GS.