COMPANII
VIDEO „Crucișător extraterestru”: Tesla a publicat imagini cu linia de producție a fabricii Gigafactory din Shanghai Tesla a prezentat imagini din interiorul fabricii sale din Shanghai unde este produs Modelul 3 al mașinii electrice dezvoltat de companie, un videoclip publicat în cursul weekend-ului arătând linia de producție pe care Elon Musk a descris-o drept „un crucișător extraterestru”, relatează Business Insider.
Reguli pentru deschiderea restaurantelor: Clienții vor fi triați, va fi interzis transferul meniurilor și olivierelor de la o masă la alta, iar consumul la bar nu va fi permis Operatorii economici vor trebui să respecte o serie de reguli pentru a putea deschide restaurantele începând cu 1 septembrie, potrivit unui proiect de ordin comun al ministrului sănătății, ministrului economiei și președintelui ANSVSA, consultat de HotNews.ro. De exemplu, o astfel de măsură este stabilirea unor circuite cu sens unic dacă este posibil, ce trebuie parcurse de clienți în unitățile de alimentație publică, iar sănătatea angajaților trebuie monitorizată în permanență. De asemenea, la o masă se pot așeza maximum 6 clienți, excepție făcând membrii de familie. Vezi mai multe măsuri cuprinse în ordin.
Fără listări, fără transparență. Încă doi ani de opacitate la companiile de stat. Liber la numiri politice și contracte păguboase Ai o fereastră, dar ea e opacă acum. Nu știi ce se vede dincolo de ea. Nu ar fi mai bine dacă ai schimba geamul cu unul transparent? Ar fi mai bine pentru tine, că vezi ce e afară și poți lua decizii bune: să îți pui o pelerină dacă plouă, să repari gardul dacă e stricat, să rezolvi situația în care cineva a parcat pe locul tău.
Guvernul a aprobat procedura de decontare și plată a indemnizațiilor pentru PFA, a ajutoarelor pentru angajatori, angajaţi şi sezonieri Guvernul a aprobat procedura pentru decontarea și plata indemnizațiilor prevăzute de OUG nr.132/2020, pentru sprijinirea angajaților și angajatorilor în contextul pandemiei, pentru persoanele fizice autorizate (PFA) care au suferit întreruperi de activitate şi lucrătorii sezonieri și zilieri. Iată ce trebuie să facă cei care solicită aceste ajutoare.
Walmart își unește forțele cu Microsoft în negocieri pentru a cumpăra TikTok Walmart a confirmat joi că s-a aliat cu Microsoft în negocierile pentru a cumpăra aplicația TikTok de la grupul chinez ByteDance, pe care președintele Donald Trump a amenințat-o cu interzicerea dacă nu va intra în portofoliul unei companii americane, anunță AFP.
Vânzarea operațiunilor TikTok din SUA este iminentă (surse) TikTok se apropie de încheierea unei înțelegeri pentru vânzarea operațiunilor din Statele Unite, fiind probabilă anunțarea unui acord în următoarele zile, potrivit unor surse familiare cu subiectul, transmite CNBC.
O diplomă în 6 luni: Google își lansează propria universitate Nu sunt cursuri ''scurte'', ci extrem de scurte. Însă au aceeași valoare ca un curs universitar tradițional. Big G și-a lansat propria universitate online, cu cursuri bazate pe Google Career Certificates şi destinate studenților care intenționează să le absolve şi să aibă acces la cele mai solicitate profesii de astăzi din lumea digitală. Conform intențiilor Google, cursurile vor avea o durată de studiu care nu va depăși șase luni și nu vor costa mai mult de 300 de dolari, scrie La Repubblica, potrivit Rador.
Consiliul Concurenței a amendat firma GlaxoSmithKline SRL (GSK) cu 11,9 milioane de lei Compania GlaxoSmithKline SRL (GSK) a fost amendată cu 11,9 milioane lei pentru nerespectarea unora dintre angajamentele referitoare la medicamentele Avodart și Seretide pe care și le-a asumat în cadrul investigației din anul 2017 privind un posibil abuz de poziţie dominantă. Astfel, GSK era obligată sa furnizeze cele două medicamente pe piața din România timp de doi ani, în cantități care să acopere cererea pacienților, determinată pe baza datelor furnizate de surse independente, fapt care a fost respectat doar parțial. Decizia autorității de concurență poate fi contestată în instanță.
Orban: Guvernul va transmite Comisiei Europene un plan de restructurare a Complexului Energetic Oltenia de 3,5 mld euro Guvernul va transmite săptămâna viitoare Comisie Europene planul de restructurare pentru Complexul Energetic Oltenia, în valoare de 3,54 miliarde euro, a declarat duminică, la Târgu Jiu, premierul Ludovic Orban.
Benzina, mai scumpă la benzinăriile de pe Autostrada Soarelui față de cele din orașe, însă motorina este mai ieftină Şoferii care pleacă din Bucureşti spre litoral sau se întorc în Capitală ar trebui să alimenteze maşina înainte de intrarea pe autostradă, unde benzina este mai scumpă, potrivit unei analize realizate de Agerpres cu ajutorul Monitorului Preţurilor la carburanţi, o aplicaţie lansată anul trecut de Consiliul Concurenţei.
Ajutoare de stat pentru industria cinematografică / Încă 150 de milioane de euro până în 2023 Guvernul României a aprobat miercuri alocarea a încă 150 de milioane de euro, sub formă de ajutor de stat, pentru următorii trei ani, industriei cinematografice. Astfel, bugetul schemei de ajutor de stat a ajuns la 1,2 miliarde de lei, echivalentul a aproximativ 250 milioane euro. Alocările financiare nerambursabile vor fi în cuantum de 35% din totalul cheltuielilor eligibile.
Cinci aeroporturi din România vor primi ajutoare de stat Guvernul României a aprobat, în ședința de miercuri, un Memorandum pentru acordarea unor ajutoare de stat aeroporturilor regionale cu un trafic situat între 200.000 – 3.000.000 pasageri/an, aflate în subordinea unor județe, pentru pierderile înregistrate ca urmare a pandemiei COVID-19 și cauzate direct de această pandemie, în perioada martie-iunie 2020.
Ajutoare de stat pentru Tarom și Blue Air / Guvernul va garanta împrumuturi de peste 600 milioane lei ale celor două companii Guvernul discută în ședința de miercuri un proiect de OUG privind acordarea unor ajutoare de stat companiilor TAROM și BLUE AIR, pe motiv că cele două companii aeriene au pierderi importante din cauza efectelor pandemiei COVID -19. Statul va garanta în procent de 100% împrumuturi de peste 600 milioane lei, a dobânzilor și comisioanelor aferente.
Undă verde pentru utilizarea semnăturii electronice în urbanism, arhitectură și construcții Guvernul discută în ședința de miercuri un proiect de OUG privind stabilirea unor măsuri privind utilizarea înscrisurilor în formă electronică în urbanism, arhitectură și construcții. Actul normativ permite semnarea documentelor și asumarea acestora în forma digitală pentru parcurgerea online a întregului circuit procedural de planificare, proiectare, autorizare, execuție, recepție, punere în funcțiune a construcțiilor.
Un startup românesc lansează un proiect turistic prin care creează o rețea de case de vacanță sub forma unor Kub-uri din lemn Un proiect turistic care aduce în România un nou concept, întâlnit frecvent în țările nordice este Rentakub, ce creează o rețea de case de vacanță sub forma unor Kub-uri din lemn, pentru închiriat la nivel național. În acest moment sunt prezente case de vacanță ce fac parte din rețeaua Rentakub în Bacău, Băile Felix, Râșnov, Slănic Moldova, în derulare fiind Bran, Cluj și Constanța. Cât costă o astfel de casă şi cum funcţionează proiectul.
Sfârșitul unei epoci? Microsoft pregătește pensionarea Internet Explorer după 25 de ani de la lansarea browserului Internet Explorer este atât de nepopular încât până și Microsoft își întoarce spatele la program, relatează CNN.
Barometru: Vara pare să fie un sezon bun pentru IMM-urile româneşti Vara pare să fie un sezon roditor pentru IMM-urile locale, ce continuă să mențină trendul ascendent al cifrei de afaceri de la o lună la alta. Astfel, potrivit Barometrului SmartBill, la finalul lunii iulie creșterea înregistrată de companiile mici și mijlocii a fost de 10,67%, comparativ cu prima lună de vară. Practic, este cea de-a treia lună consecutivă de avans pozitiv, de la ridicarea stării de urgență și repornirea majorității sectoarelor industriale.
Protest al patronilor de restaurante: Vânzarea la terase va fi întreruptă miercuri, timp de o oră Membrii organizației patronale HORA din industria ospitalității anunță că își vor suspenda activitatea miercuri, timp de o oră, în semn de protest față de măsurile adoptate de Guvern, transmite Mediafax.
Izera: Cum arată visul Poloniei de a construi o rivală pentru Tesla Electromobilitate Polonia, o companie finanțată de stat care recent și-a prezentat modelul Izera - prima mașină electrică a țării, va avea un munte de obstacole de depășit înainte de a-și scoate produsul de pe liniile de producție în ceea ce se dovedește a fi o foarte competitivă - și foarte scumpă - cursă globală, scrie Politico.
Rezultate financiare MedLife S1 2020: „Performanța financiară a fost sensibil egală cu cea raportată în aceeași perioadă a anului trecut, având o scădere de 3% datorată vânzărilor din perioada stării de urgență, când au fost permise doar serviciile medicale ce nu puteau fi amânate” Sistemul Medical MedLife, liderul pieței de servicii medicale private din România, a înregistrat în primele șase luni ale anului 2020 o cifră de afaceri consolidată pro-forma în valoare de 454,6 de milioane de lei, apropiată de valoarea anului 2019. În pofida unui context și a unei crize sanitare fără precedent, prin măsurile luate, compania a continuat să își desfășoare activitatea și a reușit o majorare a EBITDA datorită măsurilor riguroase si rapide de reducere a costurilor aplicate încă de la finalul lunii martie.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by