COMPANII
Natura Cosmeticos ��i Avon vor crea a patra companie de cosmetice din lume Compania brazilian�� Natura Cosmeticos a ajuns la un acord privind achizi��ionarea rivalei americane Avon Products Inc printr-un schimb de ac��iuni, o tranzac��ie care va duce la crearea celei de-a patra companii cosmetice globale, transmit BBC, Reuters ��i AP, citate de Agerpres.
Generali, discu��ii preliminare pentru a cump��ra active ale MetLife, inclusiv din România Assicurazioni Generali SpA este în discu��ii preliminare pentru a cump��ra active ale MetLife Inc. în Europa central��, au declarat pentru Bloomberg surse apropiate discu��iilor.
Unul dintre cele mai mari proiecte de investi��ii din Ardeal r��mâne în a��teptare. Se fac lucr��ri agricole pe o parte din terenul unde la Simeria se va construi o fabric�� de ma��ini de sp��lat de 110 milioane euro BSH Hausgeräte, filial�� a grupului Bosch, spunea acum un an c�� va începe în toamna lui 2018 construirea fabricii de ma��ini de sp��lat la Simeria, unde produc��ia de test ar fi trebuit s�� fie demarat�� la început de 2020, iar cea de serie, între martie ��i iunie în acela��i an. Lucr��rile nu au început îns��, iar o parte din teren a fost dat în arend�� pentru lucr��ri agricole. Cei de la Bosch spun c�� nu se ��tie când va fi început�� construc��ia ��i c�� totul depinde de o analiz�� riguroas�� f��cut�� de exper��i din interiorul companiei. Bosch a investit 120 milioane euro în ��ar�� anul trecut, a avut afaceri de 1,2 miliarde euro ��i are 7.800 de angaja��i.
Num��rul firmelor radiate, la un nivel record în ultimii 10 ani. Topul domeniilor Num��rul firmelor radiate aproape s-a dublat în primele patru luni din acest an, fa���� de aceea��i perioad�� din 2018, ajungând la un nivel record în ultimii 10 ani, arat�� o analiz�� a unei firme specializat�� în proceduri de faliment ��i lichidare. Iat�� jude��ele cu cele mai multe firme radiate ��i domeniile care au pierdut cele mai multe companii.
Serviciul TransferWise, prin care românii din str��in��tate trimit bani acas��, valoreaz�� 3,5 miliarde de dolari Startupul TransferWise, folosit de mul��i români pleca��i la lucru în str��in��tate s�� transfere bani rudelor r��mase acas��, cu costuri mici, a ajuns s�� valoreze 3,5 miliarde de dolari, în urma unei runde de finan��are primite miercuri.
British Steel, unul dintre cei doi mari produc��tori de o��el din Marea Britanie, intr�� în faliment British Steel Ltd., unul dintre cei doi produc��tori de o��el din Marea Britanie, a intrat în faliment, punând în pericol 5.000 de locuri de munc��, scrie Bloomberg.
Amazon transform�� sarcinile angaja��ilor în jocuri video pentru a face munca "distractiv��" Compania de comer�� electronic Amazon are o nou�� strategie pentru a face munca mai "distractiv��": transform�� sarcinile angaja��ilor într-un joc video.
Produc��torii de înc��l����minte cer s�� fie scuti��i de majorarea taxelor pe importurile chineze Produc��torii americani de înc��l����minte printre care Nike ��i Under Armor, au cerut luni pre��edintelui american Donald Trump s�� îi scuteasc�� de taxele de 25% pentru bunurile importate din China, scrie Reuters.
Consiliul Concuren��ei: Sumele alocate de municipii pentru iluminatul festiv dep����esc ��i 50% din valoarea contractelor anuale pentru serviciile de iluminat public Consiliul Concuren��ei a constatat c��, în ultimii ani, sumele alocate de fiecare municipiu pentru iluminatul festiv au fost destul de mari, în unele cazuri chiar peste 50% din valoarea total�� a contractelor anuale pentru serviciile de iluminat public, potrivit unei anchete sectoriale pe pia��a serviciilor publice de iluminat. Vezi ce municipii au cheltuit sume importante pe iluminatul festiv.
Iulian Mangalagiu, noul Managing Director al Wienerberger România Wienerberger România, una dintre cele mai mari companii produc��toare de materiale de construc��ii din ��ar��, a anun��at luni numirea, cu efect imediat, a lui Iulian Mangalagiu ca Managing Director ��i Purt��tor de Cuvânt al board-ului. Iulian Mangalagiu a fost Business Unit Manager pentru Henkel România ��i Director de Marketing ��i Vânz��ri pentru Rigips România.
Fra��ii Pav��l, proprietarii Dedeman, lanseaz�� un fond de investi��ii pentru firme mici ��i mijlocii Fra��ii Drago�� ��i Adrian Pav��l, proprietarii companiei Dedeman, evaluat�� la circa 2 miliarde de euro, lanseaz�� oficial un nou fond de private equity, Equiliant Capital, pentru a investi în firme mici ��i mijlocii, scrie Mediafax.
[P] Vorbe��ti o limb�� str��in��? Genpact este locul unde î��i construie��ti o carier�� de succes! Genpact, furnizor interna��ional de servicii profesionale, este în c��utarea unor candida��i talenta��i, vorbitori de limbi str��ine, care s�� participe la transformarea digital��. Compania cu peste 3.500 de angaja��i în Bucure��ti ��i Cluj-Napoca pl��nuie��te 1.000 de noi angaj��ri pentru anul 2019 în ambele sedii din România.
7 din 10 companii române��ti amân�� plata facturilor; 53% nu au resurse financiare (analiz��) ��apte din zece companii din România întârzie s��-��i pl��teasc�� facturile, în timp ce durata medie de încasare a facturilor la nivelul economiei a ajuns la aproape 120 de zile, arat�� o analiz�� de specialitate, realizat�� în baza unui sondaj citat de Agerpres.
Google a restric��ionat accesul dispozitivelor Huawei la Android Compania american�� Google a restric��ionat accesul dispozitivelor Huawei la unele actualiz��ri ale sistemului de operare Android, în urma m��surilor luate de pre��edintele american Donald Trump împotriva companiei chineze, relateaz�� BBC citat de Mediafax.
S.U.A. declar�� c�� ar putea reduce restric��iile comerciale asupra Huawei Departamentul de Comer�� din S.U.A. ar putea reduce în curând restric��iile privind tehnologiile Huawei dup�� ce includerea pe lista neagr�� din aceast�� s��pt��mân�� a f��cut aproape imposibil pentru compania chinez�� s�� achizi��ioneze m��rfuri fabricate în Statele Unite, a declarat vineri un purt��tor de cuvânt al departamentului conform Reuters.
Blocajul financiar se accentueaz��: 7 din 10 firme î��i pl��tesc cu greu facturile��� Vin noi semnale îngrijor��toare din economia real��. 7 din 10 companii întârzie s��-��i pl��teasc�� facturile, fapt care duce la accentuarea blocajului financiar. Durata medie de încasare a facturilor la nivelul economiei a ajuns la aproape 120 de zile, arat�� o analiz�� realizat�� de o companie de consultan����.
Platforma pentru freelanceri Fiverr vrea s�� se listeze pe burs�� Platforma dedicat�� freelancerilor (liber-profesioni��ti) Fiverr a depus documentele necesare pentru a se lista pe Bursa de Valori din New York. Startup-ul cu sediul la Tel Aviv pierde bani în prezent - pierderile au crescut de la 19,3 milioane de dolari în 2017 la 36,1 milioane în 2018. În acela��i timp, veniturile marketplace-ului pentru freelanceri au crescut cu aproape 45%, de la 52,1 milioane la 75,5 milioane de dolari.
Amazon investe��te într-un rival al Uber Eats într-o rund�� de finan��are de 575 milioane de dolari Amazon pariaz�� pe un rival al Uber Eats, ac��ionând în calitate de investitor principal într-o rund�� de finan��are de 575 milioane de dolari a startup-ului britanic de livr��ri mâncare Deliveroo.
Ministrul Transporturilor, despre scandalul „ordonan��ei anti-Uber”: „Eu îi sf��tuiesc pe ��oferii care au luat amenzi ast��zi s�� se duc�� s�� le conteste în instan����” „Eu îi sf��tuiesc pe ��oferii care au luat amenzi ast��zi s�� se duc�� s�� le conteste în instan����”, a declarat joi ministrul Transporturilor, R��zvan Cuc, întrebat de efectele ordonan��ei care modific�� legea taximetriei. „Ce am reglementat noi pân�� în acest moment nu interzice UBER s�� func��ioneze pe pia����”, a sus��inut Cuc. Între timp, în prima zi de la intrarea în vigoare a ordonan��ei care modific�� legea taximetriei (38/2003) num��rul de ��oferi disponibili prin aplica��iile Uber, Clever sau Bolt a sc��zut cu 25%, iar timpul de a��teptare pentru a gasi o ma��in�� a crescut cu cel pu��in 10 minunte, spun reprezentan��ii din pia����.
Interzicerea Uber: Cum au procedat autorit����ile din Bulgaria, Danemarca, Ungaria ��i Texas În timp ce Uber este cu siguran���� una dintre cele mai de succes companii de tehnologie din lume, este, de asemenea, o afacere controversat��, dup�� ce a luptat cu autorit����i ��i proteste în toate col��urile lumii. La noi, tocmai a intrat în vigoare Ordonan��a de Urgen���� care modific�� legea taximetriei (38/2003). Ordonan��a nu va scoate din pia���� aplica��iile Uber, Bolt ��i Clever, dar ��oferii care folosesc aceste aplica��ii vor putea fi amenda��i mult mai u��or ��i risc�� amenzi de pân�� la 5.000 de lei.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version