COMPANII
INS: Mai mult de o treime din drumurile publice din România sunt pietruite și de pământ Lungimea drumurilor modernizate din România a crescut cu doar 2,9% în anul 2017 comparativ cu 2016, potrivit unui comunicat al Institutului Național de Statistica (INS). Din cele 86.088 kilometri de drumuri publice câte există în România, peste o treime (35%) sunt pietruite și de pământ. Doar 34.900 kilometri (40,5%) sunt drumuri modernizate, iar 21.074 kilometri sunt drumuri cu îmbrăcăminți ușoare rutiere.
Președintele Consiliului Concurenței: Viitorul cumpărător al Sidex Galaţi ar putea fi obligat de Comisia Europeană să majoreze producția de oțel Comisia Europeană va obliga viitorul cumpărător al Sidex Galaţi să majoreze producţia de oţel a combinatului gălăţean, ca contrapondere la ArcelorMittal după preluarea grupului italian Ilva, a declarat marţi Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, citat de Agerpres. Potrivit acestuia, ArcelorMittal Galaţi va trebui să vândă unui singur investitor majoritatea activelor pe care vrea să le vândă pentru a prelua combinatul din Italia, care este cel mai mare din Europa.
 Portretul firmei românești care ajunge la insolvență: mirajul profitului rapid și credulitatea România este printre țările Uniunii Europeane în care firmele au cea mai lungă și dificilă perioadă de insolvență, iar unul dintre motivele principale este legat de faptul că mulți investitori au lacune serioase în domeniul strategiilor de prevenire a riscului, avertizează marți o societate de practicieni în insolvență, care a realizat și un profil al firmelor românești și al acționarilor care ajung în insolvență.
Startup românesc ce închiriază jucării a primit o finanţare de la fondul de investiţii Sparking Capital Evertoy, un site de închiriere de jucării care foloseşte şi o monedă proprie, a primit o finanţare de tip seed de până la 100.000 euro (cifra exactă nu a fost făcută publică) din partea Sparking Capital, un fond cu capital de risc de tip Business Angel. Iată povestea acestui startup românesc.
PSD, la un pas de preluarea controlului asupra Consiliului Concurenței / Un proiect de lege aflat pe ultima sută de metri în Parlament ar permite schimbarea în plin mandat a actualului șef de la Concurență Actualul președinte al Consiliului Concurenței ar putea fi schimbat înainte de expirarea mandatului, în condițiile în care Comisia juridică din Camera Deputaților a aprobat marți un amendament controversat la Legea concurenței. Amendamentul a fost propus de PSD și prevede că președintele Consiliului Concurenței "trebuie să fi îndeplinit funcții de conducere cu largi responsabilități pentru o perioadă de cel puțin 15 ani, în care a făcut dovada înaltei sale competențe profesionale și manageriale". Bogdan Chirițoiu, actualul șef al Consiliului Concurenței, se află în mijlocul celui de-al doilea mandat, însă nu îndeplinește cerința prevăzută în amendament pentru a rămâne la conducerea instituției.
Micile afaceri, cele mai afectate de termenele lungi de încasare a facturilor în România Firmele din România, cu cifră de afaceri de pânî ân 5 milioane de euro, își încasează facturile într-un termen mediu de 158 de zile, fiind astfel afectate peste 98% din totalul afacerilor din țară - susține o platformă românească de factoring, într-un comunicat transmis, marți, StartupCafe.ro.
ANAF va putea executa silit mai repede PFA, prin declarația unic (consultanți) Persoanele fizice autorizate (PFA) și celelalte persoane care realizează venituri din activități independente vor putea fi  executați silit mai repede de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), prin intermediul noii declarații unice privind impozitul pe venit și constribuțiile sociale, intrate în vigoare anul acesta - avertizează, luni, o societate de consultanță, într-un comunicat remis StartupCafe.ro .
Oportunitate: Antreprenorii români se pot înscrie online la un accelerator de afaceri din Viena Antreprenorii români se pot înscrie online, până pe 9 mai 2018, la o competiție care le poate aduce accesul într-un accelerator de afaceri de la Viena, au anunțat organizatorii.
Canadienii de la Stars Group cumpără Sky Betting & Gaming într-un acord evaluat la 4,7 miliarde de dolari Compania candiană de pariuri Stars Group a convenit achiziţia Sky Betting & Gaming, într-un acord evaluat la 4,7 miliarde de dolari, pentru -şi extinde prezenţa pe segmentul pariurilor sportive şi a crea cea mai mare companie de pariuri online listată la bursă, transmite Bloomberg, citat de news.ro.
Publicația computergames.ro și-a anunțat închiderea Publicația românească computergames.ro, veche de 21 de ani, s-a închis, a anunțat pe contul său de Facebook site-ul de știri din gaming.
Profit.ro: Grupul german Phoenix cumpără Help Net și Farmexim, într-o tranzacție de peste 100 milioane de euro Grupul german Phoenix a cumpărat lanțul de farmacii Help Net, incluzând peste 220 de unități, și compania Farmexim, al patrulea mare distribuitor farmaceutic din România, ambele controlate de omul de afaceri Ovidiu Buluc, anunță Profit.ro, precizând că tranzacția se ridică, conform surselor sale, la peste 100 milioane de euro.
Topul produselor comandate de români din China Unul dintre cele mai vizitate magazine online din China este AliExpress, iar potrivit datelor Bonusway, cele mai populare produse de pe acest site sunt cele din categoria “Casă și grădină”, mai exact: ustensile de bucătărie, obiecte decorative sau produse textile pentru casă. Iată ce alte produse cumpără românii de pe site-ul chinezesc.
Premiu de 50.000 Euro și mentori din Silicon Valley, la o competiție est-europeană la care sunt invitați și antreprenorii români Antreprenorii români ar putea obține un premiu în valoare de 50.000 de euro și contacte cu mentori din Silicon Valley, într-o competiție anunțată, joi, de o platformă online de fonduri de investiții și business angels, într-un comunicat remis StartupCafe.ro.
Se caută antreprenori români: Oportunități de finanțare și mentorat Antreprenorii români se pot înscrie, până pe 18 mai 2018, într-un program pan-european în care ar putea fi selectați pentru sesiuni de mentorat și oportunități de capital, au anunțat, joi, organizatorii programului, într-un comunicat remis StartupCafe.ro.
Idei de afaceri: Doi tineri au creat un magazin online cu proiecte modulare pentru grădini Doi tineri au lansat o platformă digitală dedicată proiectelor modulare de grădini, de unde cei care vor să îşi amenajeze curtea sau grădina pot cumpăra proiecte care le oferă de la design până la indicaţii legate de plantarea arbuştilor şi altor plante decorative. Cât au investit în acest startup şi cum cred ei că pot să aibă succes în faţa firmelor mari de arhitecţi peisagişti.
Cine sunt românii care preferă plăţile în numerar la staţiile de plată şi câţi bani au dat ei pe bitcoin Cei mai mulţi dintre cei care preferă să îşi plătească facturile sau creditele în numerar, să îşi încarce cartele PrePay sau chiar să cumpere bitcoin de la staţiile de plată (aparate de plăţi cash) au, în genereal, studii medii şi venituri sub 2.000 lei pe lună, potrivit prfilului de utilizator realizat de SelfPay, furnizor de soluții de plată de tip self-service.
Finanţări în valoare totală de 135.000 euro pentru firme mici cu proiecte inovatoare în domeniul sănătăţii EIT Health deschide perioada de depunere a candidaturilor pentru trei competiții dedicate startup-urilor, cu granturi în valoare totală de 135.000 euro pentru inovatorii din domeniul sănătății care doresc să-și transforme ideile inovatoare în soluții comercializabile. Cine poate aplica.
Senatul a aprobat Legea privind înființarea unui fond mamut de investiții de 1,85 miliarde lei Senatul a aprobat, în calitate de primă cameră decizională, inițiativa legislativă privind înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI). Senatul a acceptat și o serie de amendamente propuse de Guvern, unul vizând formarea Fondului din pachete minoritare sau majoritare deținute de stat la 23 de societăți, nu 89 cum erau în proiectul inițial. De asemenea, managerii Fondului vor fi selectați în baza OUG 109/2011 privind guvernanța corporativă, cu mandat de 4 ani. Fondul va prezenta rapoarte de activitate Ministerului Finanțelor, nu Parlamentului cum prevedea proiectul inițial, și nu va putea beneficia de garanții guvernamentale sau orice altă formă de sprijin din partea statului.
​SONDAJ Trebuie schimbată legislația privind licitațiile publice? Legislația achizițiilor publice ar putea fi modificată radical, dacă vor fi adoptate o serie de proiecte de ordonanță de urgență publicate marți seară de Ministerul Finanțelor. Acestea prevăd, între altele, înființarea unui nou oficiu de profil și transformarea Agenției Naționale pentru Achiziții Publice în operator și reglementator deopotrivă, ceea ce ar putea contraveni practicilor UE.Crezi că este necesară schimbarea legislației privind achizițiile publice? Participă la sondajul HotNews.ro
Grevă de avertisment la Aeroportul Sibiu: Peste o sută de salariaţi au întrerupt lucrul Peste o sută de sindicalişti de la Aeroportul Sibiu au întrerupt lucrul, miercuri, şi au declanşat o grevă de avertisment de două ore, nemulţumiţi de negocierile pe care le poartă cu conducerea pentru încheierea unui nou contract colectiv de muncă. Pe durata grevei, programată până la ora 13.30, sunt programate să sosească sau să plece şase aeronave, relatează News.ro.

ESRI

Top 5 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă