COMPANII
Carrefour vrea s�� concedieze 3.000 de angaja��i din Fran��a Carrefour inten��ioneaz�� s�� renun��e la 3.000 de angaja��i la hipermarketurile sale din Fran��a printr-o schem�� de plec��ri voluntare, mai mult decât s-a anun��at ini��ial, a confirmat un purt��tor de cuvânt al celui mai mare retailer european, potrivit Reuters, citat�� de Agerpres.
���Num��rul firmelor cu capital str��in nou înfiin��ate a crescut cu 9,1%, în trimestrul I; capitalul social s-a majorat cu 27,3% Num��rul firmelor cu capital str��in nou înfiin��ate a crescut, în primul trimestru din 2019, cu 9,1%, comparativ cu perioada similar�� a anului anterior, la 1.496 de unit����i, conform datelor centralizate de Oficiul Na��ional al Registrului Comer��ului (ONRC) ��i citate de Agerpres.
Problemele companiei Adidas: Brandul nu poate produce suficiente articole sportive pentru a satisface cererea Compania german�� Adidas produce mai pu��in decât se cump��r��. Brandul a înregistrat în ultimul an cre��teri ale vânz��rilor atât în domeniul online, cât ��i în pia��a din China sau din America de Nord. Purt��torul de cuvânt al firmei a declarat vineri c�� Adidas nu poate face destul�� îmbr��c��minte pentru a satisface cererea, scrie CNN.
Noi probleme pentru Uber. Compania a fost dat�� în judecat�� în Australia Compania american�� Uber se confrunt�� cu o nou�� provocare judiciar��, de data aceasta venit�� din Australia. Acolo, mai mult de 6.000 de ��oferi de taxi ��i de operatori de închirieri de ma��ini au dat în judecat�� firma. Acuza��iile sunt în principal legate de concuren��a neloial�� fa���� de ��oferii de taxi ��i fa���� de al��i operatori din industria transportului de persoane. Conform acestora, Uber a operat ilegal în Australia prin ob��inerea unor avantaje necinstite în compara��ie cu celelalte firme care au respectat legile ����rii, scrie CNN.
VIDEO Un start-up din Cluj vrea s�� transforme ma��inile în purificatoare de aer mobile Anual, mai mul��i oameni mor din cauza aerului poluat decât din cauza tutunului. Un start-up dezvoltat la Cluj vrea s�� intervin�� în aceast�� problem�� ��i a creat un purificator de aer care poate fi montat pe orice ma��in�� (personal��, autobuz, camion), cu orice tip de combustibil (benzin��, diesel, electric, hidrogen, etc). Vladimir Sabo, cofondator Vask, a explicat pentru StartupCafe.ro cum func��ioneaz�� aceast�� tehnologie ��i care este modelul de business al afacerii pornite la Cluj.
Acceleratorul de afaceri care a ajutat startup-ul românesc UiPath s�� se dezvolte în SUA lanseaz�� un fond de investi��ii de 100 milioane dolari Madrona, un program de accelerare de business din Statele Unite care ofer�� mentorat ��i finan����ri pentru firmele aflate la început de drum, a lansat un nou fond de investi��ii de 100 de milioane de dolari. Printre startup-urile partenere ale programului de afaceri se num��r�� ��i unicornul românesc UiPath.
Finan����ri pentru startup-uri europene din domeniul s��n��t����ii de la un fond de investi��ii de 20 milioane $ Un fond de investi��ii de 20 de milioane de dolari din Statele Unite caut�� startup-uri europene din domeniul s��n��t����ii pentru a le finan��a.
[P] Ai o idee de startup fintech? Înva���� s�� construie��ti propriul business în Elevator Lab Bootcamp! Afl�� ce însemna s�� ai un startup fintech, al��turi de fondatori ��i investitori din comunitatea startup. Înscrie-te ��i particip�� gratuit, timp de dou�� weekenduri, la sesiunile intensive de înv����are Elevator Lab Bootcamp.
Brazilia: Compania Petrobras scoate la vânzare 8 rafin��rii Compania petrolier�� de stat Petrobras, a anun��at vineri decizia consiliului s��u de conducere de a aproba planul de vânzare a opt rafin��rii din Brazilia, inclusiv al unit����ii Abreu e Lima, recent construit��, relateaz�� Reuters.
Mexicul interzice companiei braziliene Odebrecht s�� participe în contracte federale Mexicul a interzis participarea la contracte publice federale a conglomeratului brazilian de construc��ii Odebrecht SA, a declarat vineri ministrul administra��iei publice conform Reuters.
SUA: Departamentul Justi��iei investigheaz�� modul în care Ford testeaz�� emisiile vehiculelor Departamentul Justi��iei din SUA a deschis o investiga��ie privind modul în care Ford testeaz�� emisiile vehiculelor vândute pe pia��a american��, a anun��at vineri produc��torul auto american, transmite BBC citat de Agerpres.
Pierderi imense la Uber în primele 3 luni din 2019. Principalele cauze Compania american�� Uber, care se confrunt�� cu probleme legale în România, estimeaz�� pierderi mari pe primele 3 luni ale anului 2019, din cauza cheltuielilor cu promovarea ��i a stimulentelor pe care le acord��.
Mesajul UBER c��tre ��oferii parteneri, dup�� decizia justi��iei de la Cluj Decizie important�� a justi��iei, la Cluj, care ar putea s�� fie repetat�� ��i în alte ora��e, cu efecte asupra românilor care câ��tig�� bani din transportul cu ma��inile personale, cu UBER sau alte aplica��ii de ridesharing. Curtea de Apel Cluj a dispus încetarea ��i interzicerea practicilor de concuren���� neloial�� desf����urate de Uber. Aplica��ia vine cu preciz��ri, vineri, ar��tând c�� la Cluj lucreaz�� doar cu ��oferi parteneri - operatori autoriza��i.
George-Alexandru Ivan, noul director al Companiei Aeroporturi Bucure��ti George-Alexandru Ivan este noul director al Companiei Na��ionale Aeroporturi Bucure��ti, cu un mandat provizoriu de 4 luni, ce poate fi prelungit cu înc�� dou�� luni, a decis Consiliul de Administra��ie al companiei, potrivit Mediafax.
NEPI Rockcastle ��i Ovidiu ��andor au încheiat negocierile cu Dedeman pentru preluarea The Office Cel mai important pol de business din Cluj-Napoca, proiectul The Office, va fi preluat de Dedeman de la dezvoltatorii proiectului, NEPI Rockcastle ��i Ovidiu ��andor, contractul fiind semnat, potrivit Mediafax.
Angajatorii pot s�� dea carduri ��i tichete culturale ca beneficii extra-salariale angaja��ilor Emiten��ii de carduri ��i tichete pentru beneficiile exstra-salariale au primit autoriza��ia Ministerului Finan��elor pentru emiterea tichetului ��i cardului de cultur��, pentru companiile ��i angajatorii care vor s��-��i motiveze ��i s�� recompenseze suplimentar angaja��ii. Ce valoare pot avea acestea.
Criza for��ei de munc��, o afacere profitabil��. Câ��i bani fac firmele de resurse umane Criza de pe pia��a for��ei de munc�� s-a transformat într-un business extrem de profitabil pentru firmele care recruteaz�� angaja��i. Afacerile acestora au crescut cu peste 430% din 2007 ��i pân�� în prezent, la peste 4 miliarde de lei, arat�� concluziile unui studiu realizat de KeysFin. Aproape 3.000 de firme activeaz�� în prezent în pia��a local�� de servicii de resurse umane. Câ��i bani fac ��i topul firmelor de HR din România.
Pa��tele, un business profitabil. Cum au ajuns cozonacii o afacere de jum��tate de miliard de lei - studiu Aproape 7000 de companii se concentreaz��, în aceste zile, s�� produc�� ��i s�� vând�� cozonaci ��i alte tipuri de pr��jituri pentru masa de Pa��te a românilor. Este un business extrem de profitabil, cu o marj�� de profit ridicat��, care exploateaz�� tradi��iile ��i obiceiurile de consum specifice românilor, arat�� o analiz�� Frames. Iat�� câ��i bani pot aduce cozonacii.
Num��r record de antreprenori, în România. Câte femei fac afaceri Num��rul de asocia��i ��i ac��ionari ai firmelor din România active din punct de vedere juridic a ajuns la un maxim istoric la începutul anului 2019, respectiv la un num��r de peste 1,38 milioane de antreprenori. Câte afaceri sunt conduse de femei.
Ambalaje ca la nem��i. Grupul german Thimm î��i continu�� investi��iile în România Produc��torul de ambalaje german Thimm continu�� s��-��i dezvolte fabricile din zona Sibiului, extinzându-��i investi��iile. Michael Weber, ��eful Corporate Marketing al firmei, declar�� pentru presa local�� din Göttingen c�� "dezvoltarea continu�� a capacit����ilor de produc��ie este un demers consecvent în strategia noastr�� de interna��ionalizare ��i de investi��ii". Complexa instala��ie, pus�� în func��iune la mijlocul lunii aprilie, va tripla capacitatea de produc��ie, dup�� cum precizeaz�� responsabila pentru comunicare a firmei, Nicole Gloth.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version