COMPANII
Mach 3: Virgin Galactic a prezentat modelul unui avion comercial care va zbura la de trei ori viteza sunetului Compania aerospa��ial�� Virgin Galactic ��i Rolls Royce au încheiat un parteneriat pentru crearea unui avion supersonic comercial capabil s�� zboare la de trei ori viteza sunetului, relateaz�� Space.com.
„Strategie de rezerv��”: Musk anun���� c�� Tesla va construi o camionet�� „normal��” dac�� Cybertruck nu se va vinde Tesla va fi fericit�� s�� construiasc�� o camionet�� „normal��” în eventualitatea în care Cybertruck nu se va vinde, a anun��at Elon Musk într-un interviu citat de Business Insider.
Po��ta Român��, amend�� de 2.000 de euro pentru compromiterea confiden��ialit����ii datelor personale Compania Na��ional�� Po��ta Român�� a fost sanc��ionat�� cu amend�� în valoare de 2.000 de euro, pentru c�� nu a luat m��suri pentru protec��ia datelor pe site-ul propriu, fapt ce a dus la compromiterea confiden��ialit����ii datelor personale pentru 81 de persoane.
Angaja��ii români sunt îngrijora��i de cre��terea num��rului de cazuri de COVID, dar nu cred c�� ar trebui reintrodus�� starea de urgen���� - sondaj Mai bine de jum��tate (55%) dintre angaja��ii români care au r��spuns unui sondaj realizat de platforma de recrutare BestJobs se declar�� foarte îngrijora��i de cre��terea num��rului de îmboln��viri cauzate de coronavirus, dar nu consider�� c�� ar trebui reintrodus�� starea de urgen����. Cei mai mul��i dintre responden��i (47%) sunt de p��rere c�� o nou�� stare de urgen���� ar distruge economia, iar al��i 10% spun c�� situa��ia nu este înc�� atât de grav��. 36% dintre angaja��ii români consider��, îns��, c�� e nevoie de m��suri mai drastice pentru a limita r��spândirea virusului
Compania de servicii turistice CWT a pl��tit hackerilor 4,5 milioane de dolari Compania de servicii turistice CWT a pl��tit în aceast�� s��pt��mân�� 4,5 milioane de dolari hackerilor care au sustras o cantitate important�� de fi��iere sensibile ��i au blocat 30.000 de computere, anun���� Reuters.
Proiectul de OUG privind programul Kurzarbeit, din nou pe masa Guvernului Ordonan��a de urgen���� privind programul de munc�� flexibil�� Kurzarbeit a fost introdus�� pe ordinea de zi a ��edin��ei de Guvern de vineri. Acest proiect a mai fost discutat în Guvern. Ministrul muncii, Violeta Alexandru, a spus c�� sunt "prevederi foarte bune pentru cei care desf����oar�� activit����i de tip zilier, venim ��i aici cu m��suri de sprijin pentru ace��tia prin intermediul angajatorilor lor" ��i "prevederi care apreciaz�� munca desf����urat�� în regim de telemunc��".
Guvernul are programate 8 proiecte de OUG pentru ��edin��a de vineri / Unul dintre ele se refer�� la granturi acordate IMM-urilor, iar altul la programul "Noua Cas��" Guvernul are pe ordinea de zi a ��edin��ei de vineri 8 proiecte de ordonan��e de urgen����, unele dintre ele f��când parte din programul de lansare economic��. Astfel, ar urma s�� fie aprobat, dup�� ce a mai fost discutat de câteva ori în Guvern, programul na��ional de racordare a popula��iei la sistemul de distribu��ie a gazelor. La fel ��i Programul "Noua Cas��". De asemenea, ar urma s�� fie discutat un proiect de OUG privind acordarea unor granturi din fonduri europene pentru IMM-uri.
Consultan��i: Multe dintre firme ignor�� pericolul COVID Multe dintre firmele din România ignor�� sau trateaz�� superficial pericolul generat de coronavirusul COVID – 19. Astfel s-a ajuns ca num��rul companiilor cu cazuri de îmboln��vire se creasc�� semnificativ, iar pericolul, dincolo de cel sanitar, este ca business-urile s�� intre în blocaj, cu consecin��e majore pe lan��urile economice, arat�� o analiz�� realizat�� de o companie de consultan����.
Facebook merge mai bine decât se a��tepta în timpul pandemiei -rezultate trimestriale Pandemie sau nu, Facebook a v��zut c�� veniturile sale au crescut cu 11% în trimestrul doi, la 18,7 miliarde de dolari, potrivit rezultatelor sale publicate joi.
Rezultate trimestriale SUA: Amazon, cel mai mare câ��tig��tor al pandemiei /Facebook, cre��tere peste a��tept��ri / Alphabet (Google), pierde din venituri O cifr�� de afaceri mai mare cu 40% pân�� la aproape 89 de miliarde de dolari ��i un profit net care se dubleaz�� la 5,2 miliarde: Amazon pare a fi cel mai mare câ��tig��tor al pandemiei pentru al doilea trimestru al anului 2020, potrivit AFP. Facebook a raportat c�� veniturile sale au crescut cu 11% în trimestrul doi, la 18,7 miliarde de dolari. Alphabet (Google) î��i vede profitul ��i veniturile în sc��dere, dar merge mai bine decât se a��tepta
Ryanair relanseaz�� zborul Bucure��ti – Timi��oara, din 4 septembrie Ryanair a anun��at, joi, relansarea cursei Bucure��ti - Timi��oara începând cu 4 septembrie. Acesta va fi opera��ional de trei ori pe s��pt��mân��, în timpul programului de var��, potrivit Mediafax.
Ce se întâmpl�� cu afacerile din România în criza COVID: Record de ��omeri, dar mai pu��ine insolven��e ��i suspend��ri de firme Num��rul companiilor care au intrat în insolven���� a sc��zut cu mai mult de un sfert, respectiv cu 26% în primele 6 luni din 2020, fa���� de aceea��i perioad�� din 2019, ajungând la 2.360 de companii, cea mai mic�� valoare din ultimii 10 ani. Num��rul companiilor suspendate a avut o sc��dere ��i mai accentuat��, de aproape o treime, respectiv 32% în primele 6 luni din 2020 fa���� de aceea��i perioad�� din 2019, totalizând 5.136 de companii, minimul ultimilor 10 ani, arat�� analiza unei companii de consultan����.
Renault a anun��at cea mai mare pierdere din istoria companiei Renault a anun��at joi o pierdere net�� de 7,3 miliarde de euro pentru prima jum��tate a anului, cea mai mare din istoria companiei, produc��torul francez suferind de pe urma alian��ei cu partenerul japonez Nissan ��i pandemiei de COVID-19, anun���� AFP ��i Bloomberg.
Huawei a dep����it Samsung ��i a devenit cel mai mare produc��tor de smartphone-uri din lume Compania chinez�� Huawei Technologies a devenit cel mai mare vânz��tor de smartphone-uri din lume în trimestrul doi, detronând Samsung, în condi��iile în care, de��i cererea global�� a fost lovit�� de pandemie, pia��a chinez�� a r��mas robust��, transmite Reuters.
Guvernul britanic investe��te într-o companie care organizeaz�� petreceri sexuale Guvernul britanic investe��te 170.000 de lire sterline într-o companie care organizeaz�� petreceri sexuale, relateaz�� CNN.
Tarom, amendat�� cu 5.000 de euro dup�� ce a l��sat la liber o list�� de pasageri Compania Tarom a fost amendat�� cu 5.000 de euro de Autoritatea Na��ional�� de Supraveghere a Prelucr��rii Datelor cu Caracter Personal dup�� ce datele personale a cinci pasageri au fost accesate ��i divulgate, potrivit Mediafax. Aceasta nu este prima bre���� de securitate pentru care compania na��ional�� este sanc��ionat��.
Gigan��ii din industria de petrol ��i gaze înregistreaz�� pierderi majore Gigantul francez de petrol ��i gaze Total a anun��at, miercuri, reduceri de active de 8,1 miliarde de dolari, inclusiv 7 miliarde de dolari aferente gazelor de ��ist din Canada, din cauza pre��urilor sc��zute ��i a noilor sale obiective climatice, potrivit AFP.
Aplica��ia TikTok, anchetat�� oficial în SUA din motive de securitate Aplica��ia media social�� TikTok, specializat�� în formatul video scurt, este anchetat�� oficial de Comisia pentru Investi��ii Str��ine în SUA (CFIUS), a anun��at miercuri secretarul Trezoreriei americane, Steven Mnuchin, citat de dpa.
SUA: GAFA, cei patru gigan��i ai internetului, au „prea mult�� putere” Cei patru gigan��i americani ai internetului - Google, Apple, Facebook ��i Amazon - „au prea mult�� putere”, a acuzat David Cicilline, democratul ales s�� conduc�� audierea excep��ional�� a ��efilor acestor companii suspectate c�� abuzeaz�� de pozi��ia lor dominant��, potrivit AFP.
Lansarea raportului pie��ei de art�� din prima jum��tate a lui 2020, inclusiv perspective 2020-2021, în contextul pandemiei Institutul de Management al Artei, divizie de cercetare, statistic�� ��i educa��ie a grupului Artmark, cunoscut�� în spa��iul public nu doar pentru organizarea de cursuri despre art�� ��i pia��a de art��, ci ��i pentru rapoartele regulate de monitorizare a stadiului pie��ei române��ti de art��, a lansat recent, împreun�� cu Asocia��ia Cultural�� Pangratti, un raport intermediar de pia���� româneasc�� de art��, ce analizeaz�� primul semestru al anului curent, tratând evolu��ia pie��ei locale de art�� în contextul dificil ��i diferit anului de carantin�� 2020.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by