COMPANII
Facebook a eliminat zeci de conturi ale unor utilizatori din Iran  Facebook a anunțat vineri (26 octombrie) că a descoperit și a eliminat zeci de conturi ale căror utilizatori erau din Iran care aveau un comportament neadecvat și care nu erau în concordanță cu politicile site-ului, potrivit Le Monde.
Tesla vrea să se extindă în Europa Centrală şi de Sud-Est și a fost invitată în România pentru documentare Ambasadorul român în SUA i-a invitat în România pe reprezentanții Tesla, care caută să se extindă în Europa Centrală şi de Sud-Est
Topul celor mai bune orașe europene în care să lansezi un start-up de tehnologie Un studiu în care au fost chestionați 540 de fondatori startup-uri tech arată că Londra rămâne în topul preferințelor ca locul în care antreprenorii ar începe o afacere, deși popularitatea capitalei Regatului Unit a scăzut pe măsură ce Brexit se apropie. Anul trecut, startup-urile din Londra au obținut 53% din totalul investițiilor din Uniunea Europeană.
Lege în vigoare: Beneficiarii care refuză un job pierd ajutorul social. Descarcă legea Persoanele care beneficiază de venitul minim garantat și care refuză un loc de muncă își vor pierde ajutorul social, potrivit unei legi care a intrat în vigoare din 22 octombrie 2018. Legea fusese inițiată de parlamentari de la toate partidele, cu scopul de a combate lipsa forței de muncă reclamată de patronii din România.
webPR: După 25 de ani de business în comerțul românesc, Doraly se extinde și se digitalizează Expo Market Doraly, unul dintre cei mai mari jucători din piața de en-gros din România, împlinește 25 de ani de tradiție în comerțul românesc. Doraly a început ca o afacere de familie, în 1993 și s-a dezvoltat, treptat, într-un business imobiliar care închiriază spații comercianților cu profil en-gros.
Modificări în legislația francizelor, aprobate de guvern. O organizație neguvernamentală va ține Registrul francizelor Guvernul a aprobat o serie de modificări care urmează să se aplice legislației românești a afacerilor în franciză, așa cum sunt diverse rețele de cafenele, magazine, fast-food-uri, în care o mică firmă preia un concept de afacere, cu brand, canale de furnizori și alte elemente, în schimbul unui procentaj din încasări. Printre prevederi se numără și înființarea unui registru național al francizelor, pe care nu îl va ține o instituție a statului, Asociația Româna de Franciză, o organizație neguvernamentală (ONG), care va căpăta astfel o anumită autoritate conferită de lege asupra tuturor afacerilor în sistem de franciză din România, indiferent dacă sunt sau nu membre ale asociației.
Viorica Dăncilă: Oamenii de afaceri turci vor să construiască un spital regional la Constanța, cei din Emiratele Arabe Unite vor să investească 100 milioane dolari în parcuri logistice, iar cei din Kuweit vor o colaborare cu Institutul 'Ana Aslan' Premierul Viorica Dăncilă susține că oamenii de afaceri turci şi cei din ţările din Golf sunt interesaţi să investească în România în mai multe proiecte. Potrivit premierului, oamenii de afaceri turci vor să construiască un spital regional la Constanța, cei din Emiratele Arabe Unite vor să investească 100 milioane dolari în parcuri logistice, iar cei din Kuweit vor o colaborare cu Institutul 'Ana Aslan'. Viorica Dăncilă a amintit că săptămâna trecută a efectuat o vizită în Turcia, Emiratele Arabe Unite şi Kuweit.
Consiliul Concurenței investighează din nou posibile înțelegeri anticoncurențiale pe piața cimentului / Amenzi de aproape 30 milioane de euro au mai fost aplicate pe piața cimentului în 2005 Holcim România, CRH Ciment (n.a fosta Lafarge) și Heidelbergcement România sunt investigate în prezent de Consiliul Concurenței cu privire la o posibilă înţelegere anticoncurenţială, realizată prin împărţirea pieţei producţiei şi comercializării cimentului din România, din perspectiva cotelor de piaţă şi/sau produselor oferite pe piaţă, limitarea sau controlul producţiei, comercializării, dezvoltării tehnice sau investiţiilor, corelate cu posibila coordonare a politicii de formare a preţurilor practicate de întreprinderile implicate, începând cu anul 2010, a anunțat miercuri autoritatea. Dacă vor fi găsite vinovate, companiile riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri.
Cea mai mare breșă de securitate informațională din istorie: Yahoo ajunge la o înțelegere care o va costa 50 de mil $ Gigantul tech Yahoo a acceptat să plătească 50 de milioane de $ daune în procesul care vizează cea mai mare breșă de securitate informațională din istorie, conform Associated Press, citată de Axios.
Consiliul Concurenței din România: Afacerile tip Uber și Airbnb pot avea efecte asupra afacerilor tradiționale Afacerile din domeniul economiei colaborative, în care s-au consacrat startupuri ca Uber, în transport, și Airbnb, în turism, pot avea „efecte asupra companiilor tradiționale”, spune Consiliul Concurenței, care a anunțat, marți, derularea unei analize în privința acestui tip de business.
[P] GENPACT s-a relocat într-un centru verde în Cluj și continuă expansiunea locală Genpact, cel mai mare furnizor internațional de servicii profesionale din România, își extinde operațiunile în Cluj-Napoca, iar o parte din echipele locale se mută într-o nouă clădire de birouri. Noul sediu din United Business Center Riviera a fost amenajat pentru a oferi angajaților un spațiu prietenos, verde și ergonomic. Dacă în 2007 Genpact deschidea primul sediu în Cluj-Napoca, cu un număr de 60 de persoane, în prezent echipa locală depășește 900 de oameni, iar trendul este crescător.
Program de pre-accelerare unde startup-urile pot să înveţe primii paşi pentru crearea unei afaceri InnoEnergy anunță cea de-a doua ediție a programului de pre-accelerare Primer pentru startup-uri aflate într-un stadiu incipient. Scopul principal este ca startup-urile inovatoare din Europa Centrală și de Est să-și dezvolte abilitățile antreprenoriale și să-și pregătească afacerea pentru a intra în programele de accelerare și de obținere de investiții. Acest program de 4 săptămâni cuprinde 40 de ore de teorie și ateliere practice conduse de mentori profesioniști, experți din industrie și antreprenori cu experiență.
Firma Westgate România SRL a fost amendată pentru preluarea dreptului de utilizare a mărcilor Stanleybet înainte de a primi autorizație de la Consiliul Concurenței Consiliul Concurenței a sancţionat cu 229.496 lei (aproximativ 50.000 euro) Westgate România SRL pentru punerea în practică a unei concentrări economice înainte de a fi autorizată de autoritatea de concurență. În cadrul analizei tranzacţiei prin care Westgate a preluat dreptul de utilizare a mărcilor Stanleybet și a domeniilor www.stanleysport.ro și www.stanleybet.ro, aparținând Stanley International Betting Limited, Autoritatea de Concurenţă a constatat că operaţiunea a fost deja pusă în aplicare.
Arabia Saudită - Unde a investit bogatul regat din Orientul Mijlociu: Uber, Tesla, ArcelorMittal, Softbank Arabia Saudită, controversatul și bogatul regat cu capitala la Ryadh, a investit masiv în ultimii ani, mai ales în tehnologie, finanțând și un uriaș fond de investiții gestionat de mastodontul nipon de tehnologie Softbank. Arabia Saudită a investit în multe domenii, ca parte a planului de a-și scădea depedența de petrol. Cazul jurnalistului dispărut la Istanbul ar putea face unii investitori să se răzgândească, dar Arabia Saudită va rămâne extrem de importantă din punct de vedere economic și militar.
Ce planuri au afacerile de familie pentru următorul an Afacerile de familie din Europa intenționează să crească. Aproape un sfert (23%) dintre respondenți au în plan extinderea și diversificarea propriilor produse pentru a stimula creșterea viitoare, iar peste jumătate dintre aceștia (54%) intenționează să se extindă pe piețe noi, se arată în Barometrul Afacerilor de Familie Europene.
Arabia Saudită a anulat înțelegerea pentru posibila construcție a unui sistem de transport ultra-rapid, după ce Richard Branson a criticat regatul pentru cazul jurnalistului dispărut - surse Arabia Saudită ar fi anulat o înțelegere preliminară cu Virgin Hyperloop One, compania lui Richard Branson, după ce miliardarul american a criticat regatul pentru rolul avut în dispariția jurnalistului Jamal Khashoggi. Prințul moștenitor Mohammed bin Salman a vizitat în aprilie baza de testare a Virgin Hyperloop One din deșertul american Mojave și urma să se facă un studiu de fezabilitate pentru a se decide unde ar putea fi construit în Arabia Saudită primul sistem de transport ultra-rapid. Informația este relatată pe surse de Financial Times și preluată de The Verge.
Guvernele României și Emiratelor Arabe Unite au agreat stabilirea unui parteneriat economic strategic Guvernele României și Emiratelor Arabe Unite au adoptat pe 17 octombrie ”Declarația comună privind stabilirea unui parteneriat economic strategic între Guvernul României și Guvernul Emiratelor Arabe Unite”. Documentul a fost semnat cu ocazia vizitei premierului Viorica Dăncilă în Emiratele Arabe Unite.
Cazul Sears: Cauzele prăbușirii unui gigant al comerțului sub presiunea internetului Cu o istorie de peste 130 de ani, lanțul american de supermarketuri Sears s-a cerut luni sub protecția legii falimentului, sperând la o restructurare salvatoare, ca urmare a dificultăților financiare. StartupCafe.ro a căutat cauzele care au dus compania pe buza prăpastiei, puse și pe seama presiunii comerțului online, dar nu numai.
Interviu cu Mariana Kordopati, Associate Marketing Director, P&G South East Europe “Este imperativ pentru afacerile de azi să devină o forță a schimbării și să propună soluții pentru problemele cu care se confruntă societatea. Consumatorii își doresc tot mai mult ca brandurile să se implice, să facă mai mult decât să rezolve o problemă anume. Brandurile și companiile care răspund acestor așteptări vor fi preferate. Iar cele care nu o fac, riscă să devină irelevante”, spune Mariana Kordopati, Associate Marketing Director, P&G South East Europe
Presa greacă: Fuga creierelor "scufundă" economiile regionale ale Europei ca România și Bulgaria În ciuda faptului că România, dar şi alte economii balcanice s-au dovedit o destinaţie atractivă pentru multe companii, datorită fiscalităţii scăzute, dar şi a celorlalte taxe directe sau indirecte de asemenea mici, realitatea este că ţările respective se confruntă cu o mare problemă. Consecinţele economice asupra companiilor private din cauza fugii creierelor echivalează numai în România cu 6% din PIB, scriu grecii de la Emea, citați de Rador.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version