IMOBILIAR
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii Dezvoltatorii imobiliari si firmele de constructii nu sunt interesati sa finanteze programul de locuinte ANL destinate inchirierii, considerand ca partea din chirie care urmeaza sa le revina este insuficienta pentru a-si recupera banii intr-o perioada rezonabila de timp, scrie Mediafax.
FOTOGALERIE Proiect pentru un turn de 45 de metri inaltime, langa Guvern, pe bulevardul Aviatorilor nr. 8, in coasta unui monument istoric Grupul de firme NEPI vrea sa construiasca un bloc de 45 de metri langa cladirea Guvernului, pe bulevardul Aviatorilor nr. 8. Pe teren se afla o cladire monument istoric, construita in perioada interbelica, iar bulevardul este zona construita protejata, cu case boieresti din perioada interbelica. Inaltimea maxima permisa in acest moment este 13 metri. Da click pe FOTOGALERIE pentru a vedea proiectul
​Pistele pentru biciclisti. Studiu de caz comparativ Bucuresti vs. Viena Bucurestiul are 122 de km de piste pentru biciclete. Dintre acestia, 68 de km au fost realizati in 2008, iar Administratia Strazilor, institutie in subordinea Primariei Capitalei, a platit pentru realizarea lor circa 1 milion de euro. Restul pistelor pentru biciclete au fost realizate in 2010, iar pentru amenajarea lor s-au platit circa zece milioane de euro - 150.000 de euro pe km. In comparatie, Viena are 1.206 km de piste pentru biciclete si plateste anual 6 milioane de euro pentru intretinerea si extinderea lor. La noi, de acesti bani s-a vopsit trotuarul in galben si verde, dar nu s-au adus bordurile la nivel si trebuie sa cari bicicleta in spate cand ajungi la intersectii; deseori, pistele se termina in stalpi de iluminat sau tomberoane. La Viena s-au facut piste pe langa trotuar, semnalizate corespunzator, si s-au amenajat si parcari pentru biciclete.
Peste o mie de chiriasi ANL s-au inscris intr-o asociatie ca sa poata cumpara apartamentele in rate Peste o mie de chiriasi ANL din trei judete din Transilvania s-au inscris, pana in prezent, intr-o asociatie care a propus Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului cumpararea in rate a apartamentelor ANL, transmite Mediafax.
Primaria Capitalei vrea sa exproprieze o cladire monument istoric fiindca proprietarii o lasa in paragina ​Primaria Capitalei vrea sa aloce 2 milioane de lei pentru exproprierea pentru cauza de utilitate publica a conacului de pe Soseau Kiseleff 35-37, potrivit proiectului de buget pe 2012 care va fi discutat vineri de consilierii generali. Casa este monument istoric si este lasata de catre proprietari in paragina, fiind in pericol de colaps.
Primaria Capitalei vrea sa cheltuiasca 5 milioane de euro pentru consolidarea cladirii in care se afla Teatrul Cassandra din Centrul Istoric al Capitalei Primaria Capitalei vrea sa aloce 5 milioane de euro pentru consolidarea imobilului in care se afla Teatrul Cassandra din Centrul istoric al Capitalei. Cladirea, construita in 1920, este monument istoric si a fost incadrata in clasa 1 de risc seismic. Proiectul va fi suspus la vot in sedinta Consiliului General al municipiului Bucuresti care va avea loc vineri.
Bruno Decaris, arhitectul sef al monumentelor din Paris: "Bucurestiul este un oras facut din bucati disparate si lipseste legatura dintre ele" Parisul are mii de cladiri vechi. Cu toate acestea, la Paris rar vezi o casa in paragina, murdara, cu tencuiala cazuta. Cum reuseste primaria de acolo sa intretina un asemnea fond construit? Cum sunt determinati proprietarii de cladiri monument sa le restaureze? Cum arata Bucurestiul pentru un arhitect francez? Bruno Decaris, arhitectul sef al monumentelor din Paris, raspunde la aceste intrebari. Decaris a venit la Bucuresti pentru a sustine o conferinta pe tema patrimoniului construit la Institutul Francez.
Fosta casa de oaspeti a lui Nicolae Ceausescu din Suceava, vanduta cu 1,6 milioane de euro Casa de oaspeti din Suceava care era folosita de Nicolae Ceausescu cand venea in vizita in judet a fost vanduta, luni, in urma unei licitatii cu strigare firmei Comaliment SA Suceava, cu suma de 1.632.100 de euro, relateaza Mediafax.
​VIDEO Speranta Munteanu, consultant imobiliar KPMG: Redresarea pietei imobiliare va veni din dezvoltarea pietei inchirierilor/ Localizarea ansamblurilor noi de locuinte descurajeaza apetitul de achizitie si contureaza preferinta pentru apartamente vechi a cumparatorilor Dezghetul pietei imobiliare din Romania poate veni din dezvoltarea unei piete a inchirierilor, varianta care poate fi vazuta drept castigatoare si de catre dezvoltatori, dar si de catre cei care au nevoie de o locuinta, dar nu si-o permit, a spus intr-un interviu pentru Hotnews.ro Speranta Munteanu, consultant imobiliar la KPMG.
Autorizatia de construire obtinuta de Marius Locic si Valeriu Stoica pentru un bloc de patru etaje in cartierul Cotroceni, suspendata in instanta. Un ONG sustine ca este ilegala Tribunalul Bucuresti a suspendat, pe 6 martie 2012, autorizatia de construire pentru imobilul de patru etaje, cu pod locuibil, pe care Valeriu Stoica si Marius Locic vroiau sa-l construiasca in cartierul Cotroceni, pe strada Carol Davila 21 A, potrivit unui comunicat de presa trimis de asociatia Salvati Bucurestiul. ONG-ul sustine ca autorizatia de construire emisa de Primaria sectorului 5, este ilegala. Decizia poate fi atacata cu recurs. In acest moment blocul este construit pana la etajul trei.
​​FOTOGALERIE Alin Cocos, fiul vitreg al Elenei Udrea, construieste un centru comercial de doua etaje pe strada Lipscani, in Centrul Istoric. ONG-urile acuza ca au fost distruse vestigii istorice Alin Cocos, fiul vitreg al fostului ministru al Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea, vrea sa construiasca un centru comercial parter si doua etaje, cu club de noapte la subsol, pe strada Lipscani, in Centrul Istoric al Capitalei. Mai multe organizatii neguvernamentale acuza ca, pentru a face loc acestei constructii, au fost distruse ruinele unor pivnite din secolul XVII. Arhitectul care face proiectul pentru noua cladire spune, referitor la ceea ce se intimpla pe santier, ca este "un exces de zel din partea constructorului".
FOTOGALERIE ​​Au inceput lucrarile de restaurare a Hanului Gabroveni. Vezi cum arata proiectul Ministerul Culturii si Primaria Capitalei au inceput, de cateva zile, lucrarile de restaurare a Hanului Gabroveni, din Centrul Istoric al Capitalei. Imobilul, al carui proprietar este municipalitatea, a stat in paragina de zeci de ani, anul trecut fiind in pericol de colaps. Reprezentantii Ministerului Culturii, promit ca lucrarile de restaurare a cladirii vechi vor fi gata pana in luna mai. Dupa finalizarea lucrarilor de restaurare, Primaria Capitalei va construi langa han, o cladire noua, care va adaposti o sala de spectacole. Pentru realizarea celor doua proiecte se vor plati 5 milioane de euro. Din aceasta suma, 1,65 milioane de euro sunt fonduri europene nerambursabile.Da click pe FOTOGALERIE pentru a vedea in ce stare se afla acum hanul si cum va arata dupa restaurare
Numarul locuintelor date in folosinta anul trecut, la minimul ultimilor 5 ani Potrivit datelor INS, in anul 2011 au fost date in folosinta 44.456 de locuinte, acesta fiind cel mai mic numar din ultimii 5 ani, respectiv din 2006 incoace. Pe de alta parte insa, daca luam in calcul doar ultimul trimestru al anului trecut, numarul locuintelor a fost cu 12% mai mic decat in T4.06, iar in 2012 si 2013 este de asteptat ca trendul de scadere sa continue in conditiile in care numarul autorizatiilor de construire scade, scrie Cristian Orgonas pe blogul sau.
Cladirea Muzeului Aviatiei a primit statutul de monument istoric Cladirea Muzeului National al Aviatiei, din strada Fabrica de Glucoza, nr. 2-4, a primit statutul de monument istoric, potrivit unui comunicat de presa trimis de Asociatia "Aripi Romanesti". Clasarea muzeului a fost ceruta Ministerului Culturii de 20 organizatii neguvernamentale, in urma cu doi ani.
FOTOGALERIE Cum se poate transforma un apartament de 200.000 euro, din centrul Capitalei, intr-un cosmar In 2006, familia Baran a cumparat un apartament cu patru camere, intr-o cladire interbelica de pe strada Mantuleasa. Pentru luxul de a sta intr-o zona cu "istorie" au platit nu mai putin de 200.000 de euro. Dupa trei ani, casa visurilor lor s-a transformat intr-un cosmar. Langa cladirea lor a aparut un bloc de sapte etaje care i-a lasat fara lumina in casa si i-a silit sa se mute cu chirie in alta locuinta. Au batut la usa primariilor si ministerelor cerand sa li se faca dreptate. Dupa doi ani de procese, instanta a stabilit ca blocul care le-a facut viata un cosmar a fost construit ilegal. Asta dupa ce initial, a decis ca imobilul se construia legal.
"In momentul in care ii spui ca esti din Bucuresti, proprietarul dubleaza pretul" Una dintre cele mai serioase probleme care dauneaza pietei de imobiliare din Romania este mentalitatea unei mari parti a societatii. Fuga dupa "bani facuti usor, sub orice forma" este foarte populara, fiind modelul promovat si de o mare parte din media ("barbatul trebuie sa fure/sa castige bani si apoi sa-i cheltuie pe femei. Apoi isi poate gasi o noua victima, etc.").
Autostrada suspendata, scoasa de pe ordinea de zi la Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Proiectul sustinut de Sorin Oprescu arata ca autostrada de 13 km ar costa 1,5 miliarde euro CGMB a respins punerea pe ordinea de zi a proiectului de hotarire prin care Sorin Oprescu cerea alocarea sumei de 1,5 miliarde euro pentru autostrada suspendata. Desi este vorba de o suma foarte mare, proiectul a fost pus pe ordinea de zi suplimentara in timpul sedintei de Consiliu, fara ca alesii locali sa-l fi putut consulta anterior.
VIDEO Bucurestenii ar putea plati taxa ca sa circule pe "autostrada suspendata" Bucurestenii care vor circula pe "autostrada suspendata", drumul expres care va face legatura intre Soseaua Colentina si Piata Crangasi, vor plati o taxa de drum, a declarat miercuri primarul Sorin Oprescu. Potrivit edilului-sef, noua artera de circulatie va fi construita in parteneriat public privat, de un investitor chinez, iar din aceasta taxa isi va recupera investitia. Costul de construire a arterei se ridica, din estimarile facute, la 1,3 miliarde de euro.Vezi in articol un clip VIDEO cu simularea traseului autostrazii suspendate
Pretul primelor licitatii RA-APPS: Preturile imobilelor scoase la vanzare, intre 48.000 si 2,4 milioane euro fara TVA Primele imobile scoase la vanzare de catre Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) vor fi licitate pornind de la preturi cuprinse intre 48.000 euro si 2,4 milioane euro, fara TVA, cele mai scumpe active ofertate fiind vilele cu caracter turistic si hotelurile de pe litoral si din Suceava, anunta Mediafax. Pentru Bucuresti, preturile primelor locuinte scoase la vanzare pornesc de la 52.000 euro pentru o mansarda, urca pana la 90.000 euro pentru un apartament si depasesc 280.000 euro pentru un apartament care dispune si de o suprafata importanta de teren. Pentru toate aceste prime imobile care vor fi licitate, RA-APPS vrea sa obtina minimum 15,8 milioane euro, raportat la pretul de pornire al licitatiilor.
Piata imobiliara: cateva comentarii despre grila notarilor valabila in 2012 Potrivit grilei notarilor, un apartament cu doua camere confort I sporit, construit dupa 1977 si situat in Bucuresti pe Bulevardul Unirii, respectiv in centrul capitalei, avea in 2009 un pret minim de vanzare de 147.000 de euro. In 2010, pretul minim  scazut la 102.900 euro, iar in 2011 s-a prabusit la mai putin de 40.000 de euro, cu peste 60% mai mic decat in 2010, si cu peste 70% mai mic decat in 2009.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by