​Eliminarea timbrului de mediu a dat un impuls deosebit comertului cu masini second-hand din import, astfel ca luna februarie se va termina cu cel putin 65.000 de vehicule inmatriculate. Sunt judete in care cei care vor sa inmatriculaeze o masina nu se pot programa mai repede de a doua parte a lunii aprilie, iar cei de la Registrul Auto Roman spun ca se confrunta cu o crestere de 60% a solicitarilor de inspectii tehnice pentru eliberarea cartii de identitate pentru automobilele uzate.

-Foto: Audi

Datele lunare din ultimii zece ani privind inmatricularile de masini second-hand din import arata ca numai in doua doua luni s-a depasit pragul de 50.000: decembrie 2008 si martie 2009. In 2011 media lunara a fost de sub 8.000 de masini, iar anul trecut august a fost luna de maxim, cu 31.000 unitati.

In acest context consultarea datelor zilnice publicate de DRPCIV zi de zi ne permite sa estimam ca pana acum s-au inmatriculat in acesta luna cel putin 55.000 de masini second-hand din import, iar pana la final de luna se poate ajunge la 65.000, ceea ce ar "spulbera" recordul lunar din decembrie 2008.

HotNews.ro a solicitat DRPCIV o statistica privind inmatricularile de la 1 februarie si pana in prezent, insa Directia a raspuns ca nu detine o astfel de statistica cumulativa si ca in prima parte a lui martie vor fi publicate cifrele complete.

Citeste articolul complet pe 0-100.ro