Bursa de la New York a incheiat nedecis prima sesiune a saptamanii, investitorii preferand prudenta inainte de reuniunea Fed si de referendumul pentru independenta Scotiei: Dow Jones a castigat 0,26%, in timp ce Nasdaq, deranjat de listarea iminenta a Alibaba, a pierdut 1,07%.

Dow Jones a crescut cu 43.63 puncte la 17.031,14 puncte, dar Nasdaq, dominat de tehnologie, a scazut cu 48.70 puncte la 4.518,90 de puncte.

Si S & P 500 a scazut 0,07% sau 1,41 puncte la 1.984,13 de puncte.

"Investitorii sunt pur si simplu ingrijorati de ceea ce s-ar putea intampla in aceasta saptamana, de ceea ce se va decide marti si miercuri dupa ce se vor intalnit membrii Comitetului de politica monetara al Fed, dar si de votul de joi cu privire la independenta Scotiei", a remarcat Sam Stovall de la S & P Capital IQ, citat de AFP.

Fed este asteptata sa anunte ca va continua politica monetara conform planului de reducere a programului sau masiv de achizitii de active pentru injectarea de lichiditati in pietele financiare. Dar investitorii vor fi mai ales cu ochii in patru la orice semnal pentru cresterea ratelor dobanzii.

Listarea pe Bursa de la New York a retailerului asiatic online Alibaba are toate argumentele pentru a stabili un nou record, putand fi cea mai mare listare din istorie fiind estimata la peste 160 mld. USD,