Directorul general al companiei Tarom, Eugen Davidoiu, a declarat duminica, la Digi24, ca verificarea pe care o va face Corpul de Control al premierului Mihai Tudose nu va scoate in evidenta deficiente din perioada in care el a condus compania si nu considera ca trebuie sa isi dea demisia, in conditiile in care, considera el, a fost eficient si a adus doua avioane noi in cadrul flotei companiei.

"Nu are cum sa scoata in evidenta deficiente in perioada mea. Am fost foarte eficient. Am luat avioane care functioneaza si aduc profit companiei, am reorganizat compania, despre ce deficiente vorbim? Deficientele sunt in spate, nu sunt la mine", a declarat Eugen Davidoiu, citat de News.ro.

"Eu nu voi demisiona pentru ca nu am de ce. Voi pleca cand voi dori eu pentru ca am muncit acolo si nu mi-am batut joc. Am adus doua avioane, le-am pus la munca si pentru asta trebuie sa plec? Mi se pare o nebunie. De ce sa-mi ceara cineva demisia? Ca am demarat reorganizarea companiei? Poate pentru ca am deranjat niste grupuri de interese", a adaugat el.

Directorul general al Tarom mai spune ca exista servicii de informatii care ar trebui sa stie ce companii externe doresc ca Tarom sa dispara: "Uitati-va in jurul Romaniei, cate companii aeriene de stat mai sunt in picioare la ora asta? Sa ne uitam cine sunt in spatele companiilor private care opereaza in Romania. Poate ca sunt interesante sloturile companiei sau asset-urile (activele - n.red.), nu stiu. (...) Domnul ministru al Transporturilor stie de anul trecut, de cand era secretar de stat, noi nu suntem organ de control. Stiti ca Tarom nu are nici macar juristi? Fosta conducere a taiat practic din organigrama aceste posturi."

Davidoiu a fost numit in functie de Consiliul de Administratie al Tarom pe data de 2 februarie.

Tarom a pierdut anul trecut pozitia a doua in clasamentul companiilor aeriene prezente in Romania, din punct de vedere al numarului de pasageri, in detrimentul Blue Air. Liderul pietei a fost compania ungureasca Wizz Air, iar pe pozitia a patra s-a situat Ryanair.

Corpul de control al premierului va incepe luni verificari la doua companii-mamut controlate de stat: Tarom si Compania Nationala de Investitii, au declarat pentru HotNews.ro surse guvernamentale. Tarom inregistreaza pierderi majore an de an, Tudose certandu-l vineri pe ministrul Transporturilor pe aceasta tema. CNI, compania care imparte bani de la stat catre baronii locali, e controlata de ministrul Sevil Shhaideh, mana dreapta a lui Liviu Dragnea.