Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Consiliul Concurentei a amendat CRH Products & Distribution Eastern Europe cu 36.000 de lei

de Dragos Comache     HotNews.ro
Luni, 28 iulie 2008, 14:19 Economie | Companii

Consiliul Concurentei a amendat compania olandeza CRH Products & Distribution Eastern Europe cu 36.000 de lei, deoarece nu a notificat preluarea societatii Elpreco Craiova, operatiune realizata la data de 17 decembrie 2007, se arata intr-un comunicat al autoritatii. Totodata, autoritatea pentru concurenta a autorizat preluarea Elpreco Craiova de catre CRH Products & Distribution Eastern Europe.  

Analiza acestei concentrari economice a ilustrat faptul ca operatiunea notificata nu are ca efect crearea sau consolidarea unei pozitii dominante pe pietele relevante definite, care sa conduca la restrangerea, inlaturarea sau denaturarea semnificativa a concurentei pe piata romaneasca.

Conform prevederilor Legii concurentei, sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei, pentru analiza compatibilitatii lor cu un mediu concurential normal, operatiunile de concentrare economica care depasesc pragurile valorice prevazute de lege. Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica este mai mare decat echivalentul in lei a zece milioane de euro si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care sa realizeaze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri care depaseste echivalentul in lei a patru milioane de euro.

Partile implicate au obligatia sa inanteze autoritatii de concurenta notificarea operatiunii, in termen de 30 zile, de la data semnarii actului juridic prin care se realizeaza o concentrare economica, conform Regulamentului privind autorizarea concentrarilor economice.

CRH Products & Distribution Eastern Europe este o societate de tip holding care functioneaza in conformitate cu legislatia olandeza, principalul obiect de activitate fiind detinerea de participatii in alte societati. Compania face parte din grupul CRH, fiind controlata indirect de CRH Plc., societatea mama a grupului CRH. In Romania, grupul CRH este prezent prin societatile Ergon Concrete International si VSTR Romania Companie Generala de Edificare.

Elpreco Craiova produce si comercializeaza, in principal, BCA, tigle si accesorii din beton, pavele si borduri din beton, prefabricate din beton pentru canalizare/scurgere si alte produse din beton.

Astra Film Festival 2017

VIDEO INTERVIU Bill Nichols, critic de film si pionier al studiului de film documentar: In timpul facultatii inca nu stiam ca voi deveni. Eu nu eram interesat sa fac bani, ci cautam implinirea. Si a durat o vreme sa imi dau seama.

Bill Nichols, critic de film american, profesor emerit si un pionier al studiului de film documentar contemporan a discutat in cadrul unui interviu despre visele si aspiratiile din tinerete, tehnicile din filmele documentare si influenta tehnologiei in industria cinematografica.
  • Intra in articol pentru a citi principalele declaratii ale lui Bill Nichols

235 vizualizari
ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică