Lupta pentru contractul de consultanta in vederea privatizarii Oltchim a fost castigata de Musat&Asociatii

de Claudia Pirvoiu     HotNews.ro
Luni, 29 august 2011, 13:01 Economie | Companii

Casa de avocatura Musat&Asociatii a fost selectata de Ministerul Economiei pentru a asigura consultanta juridica Oficiului Participatiilor Statului in Privatizari si Industrie (OPSPI) in procesul de privatizare al combinatului Oltchim Ramnicu Valcea. La licitatie au fost depuse oferte din partea a trei case de avocatura: Dragan&Mazilu, Benclinov&Asociatii si Musat&Asociatii. Nu este primul contract de acest gen incheiat de Musat&Asociatii cu statul. Tot in acest an, a fost desemnata sa asiste statul in doua dintre cele mai mari oferte publice care vor fi derulate pe Bursa de Valori Bucuresti, si anume vanzarea unor pachete de actiuni de la Transgaz si Transelectrica.

"Vom asista OPSPI in legatura cu toate aspectele aferente privatizarii, incluzand pregatirea caietului de sarcini si lansarea licitatiei, selectarea consultantului, analiza aspectelor de reglementare, structurarea tranzactiei, precum si asistenta juridica pe tot parcursul desfasurarii privatizarii propriu-zise", a declarat Miruna Suciu, Partner Musat & Asociatii si coordonatoarea echipei de proiect.

  • In urma unei solicitari a HotNews.ro facuta in luna iulie, Ministerul Economiei nu a dorit sa vorbeasca despre valoarea contractului. "In ceea ce priveste valoarea estimata a contractului de consultanta, prezicem ca pentru acest proiect valoarea estimata se situeaza sub pragul prevazut la art. 57 alin 2, din O.U.G. nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii", a transmis Ministerul Economiei. Acest articol arata ca o autoritate de stat este obligata sa publice in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene daca valoarea contractului este mai mare de 125.000 euro.

Ministerul Economiei s-a angajat in fata FMI ca, pana la sfarsitul anului 2011, sa privatizeze Oltchim.

Statul controleaza prin Ministerul Economiei 54,79% din capitalul combinatului chimic Oltchim.

La finalul anului 2010, Oltchim avea datorii de 2,289 miliarde lei, cu 22% peste obligatiile de plata de la 31 decembrie 2009, de 1,879 miliarde lei. Combinatul a inregistrat in intervalul 2007-2010 pierderi cumulate de peste 745 milioane lei.

Compania a fost inclusa pe lista celor 19 de societati de stat care vor fi monitorizate in noul acord pe doi ani care va fi incheiat de Guvern cu FMI, Comisia Europeana si Banca Mondiala.

Musat & Asociatii mai este cunoscuta pentru implicarea in privatizarile din sectorul energetic, precum procesele de privatizare ale Electrica Muntenia Sud, Electrica Banat si Electrica Dobrogea.


Citeste mai multe despre   
Articol sustinut de Superbrands

JW Marriott, orasul din mijlocul orasului

Unul din cei mai mari jucatori de pe piata hoteliera locala, hotelul JW Marriott Bucharest Grand Hotel si-a castigat in cei 17 de existenta reputatia de un oras in mijlocul orasului datorita impresionantei desfasurari de produse si servicii: 402 camere si apartamente elegante, cele mai mari camere de 5 stele din zona, cu o suprafata medie de 36.8 mp, sase restaurante si lounge-uri, 12 sali de evenimente, dintre care doua ballroom-uri ce pot gazdui impreuna pana la 1.200 de persoane. Cladirea mai adaposteste un centru de fitness si spa, cu piscina interioara, o galerie de magazine de branduri internationale de lux ce acopera o suprafata de peste 2.700 mp, spatii de birouri de 11.000 mp si o parcare generoasa de 550 de locuri.

1008 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi