Munca multa, stres, ore peste program, termene limita, sedinte lungi. Uneori, asa arata ziua de lucru a multora dintre noi. Din acest motiv e foarte important sa investesti in lucruri care te pot ajuta sa iti folosesti mai bine timpul petrecut la birou. Sa lucrezi mai bine, mai usor si mai repede poate insemna mai mult timp pentru tine si pentru cei dragi. Iti propunem, asadar, cinci directii care te pot ajuta pe plan profesional si personal.

La birouFoto: freepik.com

1. Smartwatch

Chiar daca un smartwatch poate fi folosit, evident, si in afara biroului, noi o sa discutam acum despre functiile care te pot ajuta la locul de munca. Un smartwatch are o functie extrem de interesanta, dar care nu prea este folosita: alerta anti-sedentarism. Principiul de functionare este unul extrem de simplu, practic, cand este activata aceasta functie, la un anumit interval de timp iti reaminteste printr-o alarma si/sau vibratii ca e timpul sa te ridici de pe scaunul de la birou si sa faci putina miscare. In plus, cu ajutorul unui smartwatch poti sa iti monitorizezi ritmul cardiac si sa iti setezi zilnic anumite tinte de miscare. Poate fi impulsul de care ai nevoie pentru a merge cat mai mult pe jos si a face cat mai multa miscare, lucru care va influenta pozitiv psihicul tau.

Smartwatch-urile pot fi privite ca o extensie a telefonului mobil, dar si ca gadget-uri stand alone. Vin intr-o gama extrem de diversificata si se adreseaza atat oamenilor care duc o viata activa, practicand diverse sporturi, cat si oamenilor "in costum", care trebuie sa-si organizeze cat mai bine timpul. Exista si modele de smartwatch-uri care se adreseaza exclusiv copiilor.

Propunerea noastra este defalcata pe doua categorii de utilizatori, cei care au telefoane cu Android si cei cu IOS.

Pentru cei cu Android, recomandarea noastra ar fi Smartwatch Huawei Watch 2 Classic - este un smartwatch cu un design premium, imbinand aspectul traditional al ceasurilor cu tehnologia. Are un ecran de tip AMOLED, cu o rezolutie de 390x390 pixeli, o memorie interna de 4 gb, o baterie de 420 mAh, ce asigura o autonomie de 10 ore si o greutate de 47 de grame. Il puteti gasi la Flanco: http://bit.ly/2yrfUZx.

Pentru utilizatorii de IOS recomandam, evident, produsul nativ de la Apple, si anume, Apple Watch seria 3 - este ultimul produs din aceasta gama lansat de Apple si vine intr-o gama variata de culori si in doua dimensiuni, de 38 mm si 42 mm. Ecranul este unul tot de tip AMOLED, avand o memorie interna de 8 gb, o baterie Li-Ion care asigura o autonomie de pana la 18 ore si o greutate de 32.3 grame. Il puteti gasi la Flanco http://bit.ly/2yreVbP.

2. Tableta sau mini laptop

Tabletele sau mini laptop-urile sunt ideale pentru munca de birou. Asigura o portabilitate mare, putere de calcul si versatilitate. Pot fi folosite pentru a lua notite, pentru a sustine prezentari sau pentru a iti organiza mai bine munca de zi cu zi. Transmiti o atitudine profesionista prin aceste mici gesturi, ajutandu-te sa iti consolidezi statutul profesional. Mai mult, organizarea eficienta a timpului iti va permite sa te ocupi mai mult de hobby-uri sau familie.

Daca vorbim de tablete, lupta se duce intre Android si IOS, dar sunt si tablete care folosesc sistemul de operare Windows. Propunerea noastra de tableta care foloseste Android este Lenovo Yoga Tab 3 - are ecranul de tip IPS de 8 inch, si o rezolutie de 1.280x800. Procesorul este un Snapdragon 210 Quad-Core cu o frecventa de 1.1 Ghz. Bateria de 6.200 mAh asigura o atonomie de pana la 20 de ore. Poate fi gasita la Flanco: http://bit.ly/2AE1ISJ.

Pentru utilizatorii care doresc un sistem de operare de Apple, recomandam Apple iPad mini 4 - are ecranul de tip IPS Retina de 7.9 inch, la o rezolutie maxima de 2.048x1.536 pixeli. Procesorul este un Dual Core cu o frecventa de 1.5 GHz. Bateria de 5.124 mAh garanteaza o autonomie de pana la 10 ore. Si da, are si senzor de amprenta. Ipad-ul il puteti gasi aici: http://bit.ly/2AWRQk4.

In zona de mini laptopuri lupta se da intre doua sisteme mari de operare - MacOS si Windows. Nu o sa intram in detalii despre comparatiile intre cele doua sisteme, aici, fiecare tabara are argumente pro si contra.

Ce va recomandam noi: Lenovo Yoga 2 in 1 (http://bit.ly/2AmIpcq) sau Apple MacBook Air (http://bit.ly/2AlVR0o).

3. Mini videoproiector

Un videoproiector este intotdeauna bine venit intr-o sedinta sau cand trebuie facuta o prezentare in fata unei audiente, a unui potential client etc. Proiectoarele clasice sunt destul de mari si greu de carat, portabilitatea lor fiind una limitata. Aici apare zona de nisa a produselor diminuate, in cazul de fata un mini proiector. Acesta asigura aproape aceleasi functii ca un proiector mare, dar la dimensiuni si o greutate semnificativ mai mici.

Recomandam mini proiectorul LG MiniBeam - un proiector care are o rezolutie nativa de 1.280x720pixeli, o dimensiune de proiectie cuprinsa inre 20 si 100 de inch, avand o luminozitate a lampii de pana la 250 de lumeni. In plus, asigura si o conexiune wireless, iar ca “bonus” are si o baterie incorporata ce asigura o autonomie de pana la 4 ore. Il puteti gasi aici:http://bit.ly/2AWVISe.

4. Cursuri pentru dezvoltarea personala

Este foarte important sa investesti in tine. Astfel, cateva cursuri de comunicare, limbi straine sau de consolidare a unor abilitati va pot ajuta pe viitor sa va dezvoltati pe plan profesional si sa va asigurati o liniste financiara.

Exista o multime de companii si traineri care ofera cursuri, trebuie doar sa va stabiliti tintele personale. Rezultatele se vor vedea in timp.

Pentru cei care nu au timpul necesar pentru a merge undeva ca sa sustina cursurile, noi le recomandam pe cele online. Poti investi oricand ai putin timp liber, pentru ca nu depinzi de un program strict. Cei de la Coursera ofera cursuri online de la diverse universitati din intreaga lume, pe diverse specializari. Detalii aici: http://bit.ly/2yvTfLq

5. Accesorii must have

Si evident ca nu poti merge la prezentari cu un mini videoproiector fara sa ai un laser pointer. Recomandam Canon PR 100-R: http://bit.ly/2zc1nEu.

Iar in cazul in care simti ca treaba merge prea incet, poate e timpul sa iti schimbi mouse-ul (http://bit.ly/2o0M91S) si evident ca daca tot schimbi mouse-ul este recomandabil sa schimbi si mouse pad-ul (http://bit.ly/2AmHIQF). Noi il recomandam pe cel de la Trust pentru ca ofera o protectie a incheieturii: http://bit.ly/2jTCGox.

Daca doriti sa nu mai investiti intr-un mouse si intr-un pad, atunci puteti achizitiona tastatura wireless de la Logitech, modelul K400, care are un touchpad integrat: http://bit.ly/2C4id6Y.

Iar pentru a iti pastra datele pretioase atunci cand memoria hard a calculatorului s-a umplut si, evident, in cazul in care nu ai un serviciu de cloud, recomandam un hard extern pentru a va scuti de alte batai de cap. Seagate Expansion Portable - are o conexiune de tip 3.0 si un spatiu de stocare de 2TB. Il gasesti aici: http://bit.ly/2kqW3Vi.

In loc de incheiere:

Pana la urma decizia de achizitionare a unui produs trebuie sa fie una personala, axata pe nevoile si capacitatile fiecaruia. Cifrele privind pretul si detaliile tehnice ale produselor sunt luate de pe site-urile comerciantilor in momentul scrierii acestui articol. Anumite elemente tehnice, pretul sau disponibilitatea produselor, pot fi schimbate in timp. Incercati sa cautati produsele si pe alte site-uri, folosind motoarele de cautare si agregatoarele de preturi pentru a gasi oferta cea mai buna sau produsele pe care le doriti. Link-urile produselor de mai sus nu sunt de tip profitshare si nici nu reprezinta reclama platita de catre comerciantii in cauza.

Citeste si: