Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Detalii despre posibilitati de finantare prin programul MEDIA 

de Ioana Morovan     HotNews.ro, EurActiv.ro
Luni, 25 februarie 2008, 16:01 Economie

Programul MEDIA are patru componente care, la randul lor, se impart in mai multe sectiuni. Fiecare necesita completarea unor anumite documente si are un anumit deadline.

Informatii pe scurt (sursa: www.media-desk.ro):

Componenta "FORMARE"
Masura “Formare” a Programului MEDIA sprijina crearea de retele paneuropene pentru a ajuta profesionistii din industria audiovizuala sa-si imbunatateasca abilitatile pe piata internationala. Informatii detaliate si documentele necesare pot fi descarcate aici

Componenta "DEZVOLTARE DE PROIECTE"
Programul MEDIA ofera sprijin pentru acoperirea cheltuielilor de dezvoltare a operelor audiovizuale europene din urmatoarele categorii:
  • Fictiune - durata minima 50 minute;
  • Documentar creativ - durata minima 25 de minute;
  • Animatie - durata minima 24 minute;
  • Opere interactive.
Exista patru sectiuni de finantare in cadrul masurii “Dezvoltare”, fiecare adresandu-se unui anume tip de companie in functie de experienta si capacitatea financiara a acesteia.
Sectiunea Proiect unic vizeaza companii cu capacitate financiara limitata inregistrate de cel putin 12 luni, care doresc sa investeasca in dezvoltarea unui singur proiect. Deadline: 15 aprilie 2008. Informatii detaliate si documentele necesare pot fi descarcate aici

Sectiunile Portofoliu de proiecte si Portofoliu de proiecte etapa a 2-a sprijina companiile de dimensiuni medii cu experienta anterioara la nivel international si avand capacitatea financiara de a dezvolta mai multe proiecte simultan.

Sectiunea "Difuzare tv" are ca termen limita pentru depunerea proiectelor: 13 iunie 2008
Sectiunea Opere interactive se adreseaza companiilor care dezvolta proiecte online si offline.

Componenta "PROMOVARE"

Sectiunea "Festivaluri audiovizuale" are ca termen limita pentru depunerea proiectelor
30 aprilie 2008. Se pot obtine minimum 10.000 si maximum 35.000 euro pentru un proiect. Contributia comunitara per proiect nu poate depasi 50% din costurile eligibile totale. Informatii detaliate si documentele necesare pot fi descarcate aici

Componenta "DISTRIBUTIE"

Pentru "schema de finantare selectiva" termenul limita este data de 1 aprilie 2008. Contributia financiara maxima ce poate fi acordata este de 150.000 euro per distribuitor si per film distribuit si nu va depasi in nici o situatie 50% din costurile eligibile totale ale proiectului. "Schema de finantare automata" are ca deadline pentru depunerea proiectelor 30 aprilie 2008. Informatii detaliate si documentele necesare pot fi descarcate aici

Astra Film Festival 2017

VIDEO INTERVIU Bill Nichols, critic de film si pionier al studiului de film documentar: In timpul facultatii inca nu stiam ca voi deveni. Eu nu eram interesat sa fac bani, ci cautam implinirea. Si a durat o vreme sa imi dau seama.

Bill Nichols, critic de film american, profesor emerit si un pionier al studiului de film documentar contemporan a discutat in cadrul unui interviu despre visele si aspiratiile din tinerete, tehnicile din filmele documentare si influenta tehnologiei in industria cinematografica.
  • Intra in articol pentru a citi principalele declaratii ale lui Bill Nichols

295 vizualizari
ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version