Electrica a anuntat vineri ca Ministerul Energiei, in calitate de actionar cu o participatie de 48,78%, a cerut alegerea alegerea membrilor Consiliului de Administratie al companiei prin metoda votului cumulativ. Acesta inseamna ca actualii membri ai CA vor trebui supusi votului actionarilor, dar in acelasi timp vor putea sa-si depuna candidaturile si alte persoane. Potrivit informatiilor HotNews.ro, Ministerul Energiei doreste sa impuna la conducerea companiei alte persoane, unele apropiate Coalitiei PSD- ALDE.

ElectricaFoto: Tradeville

Exista posibilitatea ca persoanele schimbate inainte de termen sa actioneze in judecata Ministerul Energiei pentru despagubiri.

Solicitarea Ministerului Energiei a fost transmisa pe 21 septembrie si va fi introdusa pe ordinea de zi a sedintei Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor (AGOA) din data de 26 octombrie 2017. Mandatul administratorilor alesi va fi pentru o perioada de patru ani.

In acest moment, Consiliul de Administratie al Electrica este format din sapte persoane: Cristian Busu (presedinte), Ioana Dragan, Willem Schoeber, Bogdan Iliescu, Gicu Iorga, Arielle Malard de Rothschild si Pedro Mielgo Alvarez.

Electrica a fost listata pe bursa in 2014, insa statul roman a ramas cu cea mai mare participatie (48,78% din actiuni), avand mare putere de decizie chiar daca nu este actionar majoritar.