ING Bank Romania va lansa in luna decembrie un serviciu de plata prin telefonul mobil, Romania fiind prima tara in care care banca va testa solutia Maestro PayPass, se arata intr-un comunicat al institutiei financiare. Acest serviciu este de dezvoltat impreuna cu MasterCard, Collis, Toro, Venyon si Nokia.

“ING Romania lanseaza acum prima faza a programului pilot ING Mobile Payments si dupa ce vom face o evaluare a reactiei consumatorului si comerciantilor, vom trece la dezvoltarea lui", a declarat Albert Roggemans, directorul executiv al ING Retail Romania.

“Solutia ofera clientilor avantajul ca nu depind de banca pentru a-si incarca contul telefonului: atata timp cat ai semnal GPRS, poti sa reincarci “buzunarul” mobilului doar apasand cateva taste. Este cea mai inovativa solutie de plata cu ajutorul mobilului din lume.”, sustine Cristinel Ciobanu, project manager ING Mobile Payments.

Clientii ING selectati pentru prima faza a programului pilot vor primi un telefon mobil care are incorporata tehnologia NFC (Near Field Communication), tehnologie ce asigura atat securitatea platii electronice cat si comunicarea wireless cu terminalele comerciantilor. Mobilul devine astfel un portofel electronic ce poate fi reincarcat la orice ora si poate fi folosit pentru plata cumparaturilor mici, de pana la 80 lei.

Pentru a plati cumparaturile, cei care vor folosi acest serviciu trebuie doar sa apropie telefonul de dispozitivul de plata al comerciantilor.