Nu au fost victime ci doar pagube materiale, spun surse din politie, citate de presa. Un necunoscut ar fi avertizat telefonic ca explozia va avea loc la ora locala 19,50, Politia avand timp sa evacueze populatia din zona.

Sediul bancii americane de investitii se afla la etajul al doilea dintr-o cladire de pe strada Haritos. Atentatul nu a fost revendicat.

Sediul bancii americane de investitii se afla la etajul al doilea dintr-o cladire de pe strada Haritos. Atentatul nu a fost revendicat. Mai multe documente si interviuri arata ca Atena a colaborat cu banci precum Goldman Sachs si JPMorgan Chase si a testat limitele europene in ceea ce priveste datoriile timp de zece ani, scrie New York Times.

In noiembrie 2009, cu trei luni inainte de declansarea crizei, Atena a gazduit o delegatie Goldman Sachs care a venit sa faca o oferta Guvernului plin de datorii. Echipa, condusa de presedintele bancii, le-a oferit guvernantilor greci un instrument de finantare care ar fi impins datoriile din sistemul de sanatate, curatind bilanturile bugetului.

Intr-o discutie online cu cititorii HotNews.ro, Daniel Daianu a explicat ca nu bancile straine sunt vinovate de criza elena, ci faptul ca acestea au ascuns problemele lor financiare, intregii Uniuni Europene. "De fapt, ce au vandut ei? Au vandut niste cash-flowuri viitoare. Nu s-au imprumutat, cum spun unii. Practic, este ca si cum ai vinde din casa veniturile unor active pe care le detii. Daca ar fi anuntat Comisiei, era ok. Dar nu au facut-o", explica Daianu.

Grecii, care vor avea de facut fata unor masuri extrem de dure din punct de vedere economic, vad acum in bancile straine un potential vinovat si incearca sa se razbune pentru situatia economica fragila. Atentatul din aceasta seara este un exemplu in acest sens.